• Iskolai kirándulás Megyerre - Magyaroszág

          • "A mese az a hely, ahol a gyermek megtanulja, hogy a jó és a rossz küzdelme örök, de a szeretet mindig győzedelmeskedik.” – Madeleine L’Engle

            Tanulóink már korán útnak indultak, hogy ellátogathassanak Magyarország legkisebb falujába Megyerre, amely egy" Mesefaluvá" változott. Csodás környezetben királylányok, királyfiak kíséretében járták be a falu zegét-zugát, ahol énekeltek, táncoltak, királylányt kacagtattak, ettek-ittak. Köszönjük a gyerekek nevében mindenkinek, akí hozzájárult, hogy megvalósulhatott ez a kirándulás!

          • Színházlátogatás - Komárom

          • Tanulóinkkal  színházi előadáson vettünk részt a Komáromi Jókai Színházban, ahol a Kacagó királykisasszony c. "öko-mesejátékot" néztük meg. Ez a mese egy nagyon elgondolkodtató témával bír, mégpedig a környezettudatosságra hívja fel úgy a gyerekek, mint a felnőttek figyelmét.

            A mese Kacagóciában játszódott, mégpedig a Hahota palotában, ahol Höhöhö király és Hihihi királyné Kacagimpiát rendeztek, mert az országban eltűnt a nevetés a rossz idő miatt. Anina királykisasszony feladata tehát nem volt más, minthogy megmentse a bolygót. A mese üzenete számunkra, embereknek, hogy nekünk kell óvni a Földet, ezért ügyeljünk a környezettudatosságra.

            Nagyon tetszett az előadás mindenkinek, köszönjük az élményt!!! Szívből köszönjük a Szülői Szövetségnek, hogy állta az utazás költségét.

          • Kaszás Attila versmondó fesztivál Komárom

          • Negyedik osztályos tanulónk, Gyerák Áron,  részt vett a Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon Komáromban, ahol gyönyörű ezüst sávos besorolást ért el. Büszkék vagyunk rád Áron!!!

            Szívből gratulálunk az elért eredményhez és köszönjük Veronika tanító néninek a felkészítést!!!

          • Englishstar verseny kiértékelés

          • "Az idegen nyelvekkel valaki átléphet határokat, nehéz helyzeteket kezelhet, és eligazodhat a világban." (Trevor Noah)

            Harmadikos és negyedikes tanulóink sikeresen teljesítették a feladatokat az angol versenyen. Mindenki aranyérmet szerzett, az oklevelet ma adta át nekik Otilka tanító néni, aki nagyon megdícsérte a tanulókat teljesítményükért. Ketten maximum pontszámot értek el, mégpedig Stoklas Sofika és Cződör Levente, ők hátizsákot is kaptak. Csak így tovább gyerekek!!! Legyetek egyre ügyesebbek!!!

          • Felvidéki Tehetségdíjat kaptak tanulóink

          • Nagy öröm tölti meg szívünket, hogy iskolánk tanulói (kik ma már ötödikesek) is a díjazottak között voltak. Köszönjük szépen!!!

            A díjátadáson ugyan nem tudtunk részt venni, mivel épp akkor volt a robotika verseny Kassán, de utána otthon a polgármesteri hivatalban átadásra kerültek a díjak. 

             

          • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - országos forduló

          • Június 5-én a varázslatos gombaszögi völgy a mesék birodalmává változott. Ebben a mesebirodalomban feltűnt egy juhász, aki bizony nem volt más, mint Benedek Máté. Mivel értette az állatok

            nyelvét, így sok érdekes dolgot megtudott. Ezt mesélte el a nagyérdemű közönségnek, amellyel eme országos döntőn ezüstsávos besorolást ért el.

            Nagyon büszkék vagyunk tanulónkra!!! Szívből gratulálunk, ügyes voltál és csak mesélj tovább!!!

          • WRO 2023 - Kassa - tanulóink sikerei

          • Június 5-én tanulóink kirándulással egybekötött robotika versenyre indultak Kassára. Iskolánkból 2 csapat (Kovács Mónika, Dudáš Ester, Kovács Vaneska - Robotgirls - ők negyedikesek, és Cződör Levente, Mácsodi Vivien, Pavlovics Friderika - Robotmanók , ők harmadikosok) ezenkívül 2 tanuló Gyerák Áron és Valaskó Dávid, a vezekényi Vechas csapat ( Énekes Liza, Jakócs Sámuel, Álló Amanda) és a felkészítőik indultak neki a hosszú útnak. Köszönjük szépen a Polgármester úrnak, hogy biztosította a kisbuszt a csomagok szállítására, Imi bácsinak a sok ránkfordított időt, kisérőinknek pedig a sok segítséget Gyerekek, fantasztikusak voltatok!!! Robotgirls 1. hely, Robotmanók 2. hely, Vechas Vezekény - 5. hely Hihetetlenül büszkék vagyunk rátok!!!! Mindnyájatokra!!! A sok munka ismét meghozta gyümölcsét!!! Kassa gyönyörű, sok-sok élménnyel tértünk haza!!!

            Meglepetésben is volt részük a gyerekeknek, hiszen Zupko Tamás polgármester úr már várta a csapatot a szálláshelyen a verseny végén,hogy személyesen is tudjon gratulálni e gyönyörű eredményhez. Köszönjük szépen!!!