• Robotgirls na WRO 2023 Panama - svetová robotická súťaž

          • Náš dievčenský Robotgirsl tím sa zúčastnil v júni na súťaži robotiky v Košiciach, kde vyhral 1. miesto v kategórii elementary a tým sa klasifikoval do celosvetovej súťaže na WRO 2023 do Panamy. 

            Veľmi veľa ľudí sme oslovili, začali sme zhánať sponzorov, rodičia a organizácie našej obce si pridali pomocné ruky a tak sa nakoniec podarilo získať financie na súťaž. 

            Ďakujeme všetkým našim sponzorom a ľuďom dobrým srdcom, že naše žiačky sa mohli zúčastniť takej veľkolepej súťaže v Strednej Amerike v štáte Panama. Bol to pre nás neuveriteľný zážitok.

            Ďakujeme každému za podporu !!!

             

            Robotgirls csapatunk Szlovákiában első helyen végzett a robotika versenyen Kassán az elementary kategóriában, így elnyerte a lehetőséget,hogy részt vegyen a Panamában rendezésre kerülő robotika világbajnokságon. Nagy volt az öröm, de az aggályok is, hogy honnan is tudunk majd annyi pénzt szerezni, hogy ezt a kiadásokat fedezni tudjuk. Nagy lett az összefogás, iskolánk Szülői Szövetsége, a helyi szervezetek és a tanító nénik is hatalmas munkába kezdtek annak érdekében, hogy mindez sikerüljön. Megtörtént a csoda!!! Rengetegen támogattak, így kicsi iskolánk csapata november 3-án útnak is indult, hogy felfedezze a messzi Amerikát. Az út hosszú és nagyon fárasztó volt, de mindenki igyekezett megbirkózni az átállással és a versenyen már teljes erőbedobással munkához látott. A lányok kitűnő helyezést értek el, mivel a 82 induló csapatból az elementary kategóriában az 51. helyet szerezték meg. Büszkék vagyunk tanulóinkra!!!! 

            Köszönet és hála mindenkinek a támogatásért!!!!

            Projekt sa realizoval  finančnou podporou TTSK

             

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore spoločnosti Siemens s.r.o.