• Természetiskolában jártunk

          • Iskolánk tanulói 2023 május 8-12. között természetiskolában vettek részt. Élvezetes napokat töltöttünk Búcson, a Tábor Resort Vinto Karkóban. A gyerekek minden nap új élményekkel gazdagodtak, rengeteget sétáltunk, ismerkedtünk a természeti szépségekkel, kulturális emlékhelyeket kerestünk fel, megnéztük a helyi Babamúzeumot, ellátogattunk az iskolába, ahol végigvezettek a búcsi tanösvényen, bekukkanthattunk a csodaműhelybe.  Heni néniéknél a táborban finom ennivalóval, sok-sok programmal vártak minden nap. Lehetett íjászkodni, főzőcskézni, állatokat etetni, halászni, mindenféle ügyességi versenybe bekapcsolódni, volt álarcosbál, esti fürdőzés és ami a legfontosabb, egy nagy játszótér. Hatalmas élmény volt ez az 5 nap mindenki számára. Szívesen megyünk jövőre is. 

          • Petőfi 200 - projekt

          • Petőfi 200 elnevézésű projekt

            Május 2-án negyedikes tanulóink egy nagyon tartalmas kiránduláson vehettek részt, amit a Szövetség a Közös Célokért, Petőfi 200 projektjén keresztül valósíthattunk meg.

            Ismerkedtek Pápa város Petőfivel kapcsolatos helyeivel, nevezetességeivel. A Református kollégiumban megtekintették a Petőfi kiállítást, ahol különféle feladatokat kellett megoldani. A finom ebéd után végigjárták a város utcáit, aki figyelte az előadást, annak sikerült a rejtvényt is megfejteni. Elfáradva ugyan, de nagyon sok élménnyel tértek haza.

            Köszönjük szépen a szervezést mindenkinek!!!

          • Englishstar versenybe kapcsolódtak be tanulóink

          • Iskolánk tanulói a harmadik és negyedik osztályból első alkalommal kapcsolódtak be az "Englishstar" nemzetközi angol versenybe. Meglátjuk majd hogy sikerült, de az a fontos, hogy új ismeretekkel lettek gazdagabbak, mivel előtte Otilka tanító nénivel sok hasonló feladatot megoldottak. Sok sikert kívánunk min- denkinek!!!

          • Anyák napjára készültek az ajándékok

          • " A virág a napfényben növekszik,

            a gyermek pedig az anyja mosolyában"

            Anyukáknak készültek a táskák Anyák napjára szeretettel!!!

            Köszönjük a csodás délutánt Andrea Wimmer Takácsnak, volt vezekényi tanulónak, aki a festéket hozta és a képzőművészeti foglalkozást tartotta. Nagyon szép alkotások születtek, amellyel majd minden Anyuka büszkén mehet bevásárolni.

            Anyák napja - fellépés képekben

          • Szülői bál 2023

          • Iskolánk Szülői Munkaközösségének szívből köszönjük,hogy ismét megszervezte április 22-én a Szülői bált. A hangulat fergeteges volt, köszönjük szépen mindenkinek,akí bármi módon támogatta e rendezvényt,( segítséget, szervezést, tomboladíjakat, támogató jegyeket,díszítést, termet, ...)

            Hálásak vagyunk mindenkinek, hogy ilyen kicsi közösség is tud nagyot alkotni!!!

          • Ismét volt floorball az iskolában - Drozd Tiborral

          • Április 20-án, iskolánkban folytatódott a floorball szabályainak elsajátítása. Tanulóink nagyon szeretik ezt a sportot, alig várták már, hogy Drozd Tibi bácsi ismét ellátogasson közénk. Az idő is kedvezett, így nyugodtan kipróbálhattuk most az udvaron. Már harmadik alkalommal volt alkalmuk hivatásos edző segítségével játszani. Tornatermünk ugyan nincs, de játszottuk már kultúrházban, multifunkciós pályán és most pedig a frissen nyírt füvön az iskola udvarán. Alig várjuk a következő "edzést"!! Köszönjük a lehetőséget!!!

          • Vízpart és falunk utcáinak takarítása

          • Áprlis 21-én pénteken, tanulóink a tartalmas környezettudatos előadás után nyakukba vették a vízpart mentét és Vezekény utcáit, hogy összegyűjtsék a szemetet. Sajnos, rengeteget találtunk, igyekeztünk összegyűjteni. Vigyázzunk jobban környezetünkre!!!!

          • Fenntarthatósági témahét - újrahasznosítás

          • A Föld napja alkalmából április 21-én pénteken egy tartalmas előadáson vehettünk részt, amely a környezetszennyezés hatásaira és annak megelőzésére hívta fel tanulóink figyelmét. Iskolánk meghívására szeretettel látogatott közénk Lelkes Zsuzsika néni, aki az 5 ország 1 folyó" természetvédelmi program résztvevője. Az újrahasznosítás fontosságáról, a PET kalózok folyómentő akcióiról mesélt nekünk.

            A gyerekek nem csak a kupakok olvasztását próbálhatták ki, hanem többféle újrahasznosított játékot is kezükbe vehettek.

            Megismerkedtünk a TrashOut hulladéktérképező applikációval, melyet szemétszedés közben ki is próbáltak.

            Az izgalmas - élményközpontú foglalkozások után büszkén vették át az elismerő oklevelet, amelyet az "Örökbefogadott partszakasz" tisztísásáért kaptak.

            Köszönjük Zsuzsikának az élménydús délelőttöt, nagyon jól éreztük magunkat!

          • Projekthét - Föld napja

          • Alkotni jó,de közösen még jobb!!! Tanulóink örömmel alkalmazzák az új technikákat alkotás közben. A héten a Föld napja a téma szinte minden órán. Beszélgetünk, rajzolunk,festünk, magyarul, szlovákul,angolul beszélünk, éneklünk és észrevétlenül tanulunk.

          • Föld napja - Virágültetés a tűzoltószertárnál

          • Föld Napjára készülve iskolánk tanulói ismét virágokat ültettek a tűzoltószertárnál. Nagyon nagy köszenet illeti a helyi Gazdabolt tulajdonosait, akik ingyenesen biztosították községünk részére ezeket a gyönyörű virágokat. Községünk munkásai előkészítették a gyerekek számára az ágyást, így könnyen ment a munka. Mindenki kivette részét, és a végén örült a munka eredményének. Kicsi falunk így ismét "virágozhat".