• Magyar Kultúra Napja - így emlékeztünk mi

          • Első osztály 

            Kicsi elsőseink az olvasás órán ismerkedtek a Magyar Himnusz szövegével. Először összerakták a verssorokat, felragasztották, utána el is olvasták, bizony mondhatjuk nagyon szépen!!! Igen ügyesen dolgoztak!!!

             

            2-3. osztály

            Interaktív olvasás órát tartottunk a 2-3, osztályban. Kalandos irodalmi feladatokat kellett megoldaniuk, melynek végén eljutottak a magyar himnusz kéziratához. A himnuszt persze le is írták és meg is tanulták. 

             

            Negyedik osztály

            Negyedikes tanulóink Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak az iskola tanulóinak, szavalták a verseit is. A verselésbe besegítettek a 2-3,osztályosok is. A végén gyönyörűen elszavalták negyedikeseink a magyar himnuszt. Nagyon ügyesek voltak. 

            Petőfi Sándor versei - képekben

          • Bekukkantóra hívtuk az ovisokat

          • . A Magyar Kultúra Napját mi is megünnepeltük kisebbekel, nagyobbakkal egyaránt. Az oviból is pár bátor gyerkőcöt vendégül láttunk az órán.

            Elsőseink, másodikosunk és az ovisok meghallgatták Cződörné Szüllő Mária meséjét a Kiváncsi kisverebekről. Marika néni, ki e mese írója, Pitvaroson lakik, de vezekényi gyökerekkel rendelkezik. Mindig figyelemmel kíséri az iskola életét, pár alkalommal már el is látogatott közénk.

            Mesehallgatás után a gyerekek picit megmozgatták lábaikat,kezeiket a verebes mondókára, elénekelték a verébnótát és végül lerajzolták, nyírták és ragasztották a mesében megszólaló verebeket. Nagyon ügyesen dolgozott mindenki

          • Testnevelés órák a jégen

          • A korcsolyázás egyfajta kikapcsolódást és a mozgás örömét nyújtja, de fejlesztő eszközként is nagyon jó. Fejlődik az egyensúlyrendszer, erősödik az idegrendszer, téri tájékozódás, mozgáskoordináció. Az egész testet átmozgatja.

            Falunk Önkormányzatának köszönhetően már második télen élvezhettük a műjégpályát a kultúrház mellett. Nagyon örültünk, hogy az iskolából a testnevelés órákat is itt lehetett megvalósítani. Mindenki megtanult korcsolyázni. 

          • Mesevarázs bábszínház előadása

          • Az Új évet a farsang jegyében kezdtük a "Hurrá, itt a cirkusz" c bábelőadással január 10-én, mivel ellátogatott hozzánk az eperjesi Mesevarázs bábszínház Ági és Böbe néninek köszönhetően. Az előadás ingyenes volt, mely a Budapesti Magyarság Háza jóvoltából valósulhatott meg.

            Farsang révén itt a mulatságok ideje, mi is sokat mulattunk az ovisokkal együtt, kiket meghívtunk az előadásra. Megnevettetett Jancsi bohóc, kígyót bűvöltünk, kecses lovak táncoltak, oroszlánok parádéztak, itt járt Mása a kötéltáncos, akinek ügyességét mindenki megcsodálta. A cirkuszi mutatványok végén nagyot bulizhattunk Törpillával és Törppapával, Hókuszpókkal. Az előadás után papírból bohócot lehetett hajtogatni és színezni, a nagyobbak pedig kötőtű nélkül tanultak meg kötniígy készült a kötél a kötéltáncos részére. Mozogtak a kezek, figyeltek a szemek, fantasztikus volt a hangulat. Köszönjük ezt a csodás két órát, ami kitöltötte és interaktívvá varázsolta a képzőművészet, zene és testnevelés óráinkat. Csodásan vágtunk neki az új évnek!!!

             

          • Mézeskalács díszítés az iskolában

          • December 8-án délután, igazi alkotóműhellyé változott az osztály, megérkezett Nagy Tímea néni, aki a mézeskalácsokat mesterien tudja díszíteni és sütni is. Nekünk is hozott jópárat és segítségével, tanácsaival tanulóink keze alól is csodás alkotások kerültek ki. Köszönjük a Szebb Vezekényért Társulásnak, hogy meghívta közénk Tímea nénit Kaptunk mézeskalácsot Énekes Erzsi néniéktől is, ami szintén nagyon finom volt, a gyerekek pillanatok alatt meg is ették, köszönjük mindenkinek a kedvességet!!

          • Mézeskalácsos karácsony a honismereti múzeumban - Galántán

          • Tanulóinkkal december 8-án reggel, Galántára utaztunk a helyi járattal. Ellátogattunk a honismereti múzeumba, ahol interaktív előadáson vettünk részt - melynek témája a karácsonyi szokások, mézeskalács díszítés volt. A téma magába foglalta a honismeret, természetismeret és képzőművészet órák anyagát így karácsony előtt. Nagyon meghitt, csodás délelőttöt töltöttünk a múzeumban, ahol Holop Erzsike néni varázsolta el a kis csapatot előadásával, melyet karácsonyi dalocskákkal háláltunk meg. Úton a buszmegállóhoz megálltunk a Városi hivatalnál, ahol a fotósarokban fényképezkedtünk is.

          • Pitagorasz verseny iskolai forduló

          • Iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói december 7-én bekapcsolódtak a Pitagorasz matematika verseny iskolai fordulójába.

            A harmadik osztályból sikeres megoldók lettek: Mácsodi Vivien, Cződör Levente és Benedek Máté.

            Negyedikesek sikeres megoldói: Kovács Mónika, Dudás Ester és Bordovács Zsófia. Mindenkinek szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk a járási fordulóban!!

          • Beszélgetés a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

          • December 3-án van a Fogyatékkal élők világnapja. Iskolánkban naponta téma, beszélgetünk a gyerekekkel róla, mert itt tudják,hogy ők is épp olyan értékesek, mint az egészséges társaik. Együttérzésből, toleranciából, példát mutatnak minden felnőtt számára.

            Olyan feladatokat kellett kipróbálniuk, mint például - kikerülni vakon az akadályokat, hogyan ülünk le a székre kezünk segítsége nélkül, kéz nélkül enni is nagyon nehéz, labdázni SE könnyű,láb nélkül nehéz a mozgás. Fontos, hogy becsüljék társaikat, mert ezeknek az embereknek, bizony nagyon nehéz minden.