• Nyalóka gyűjtés - Lízanková výzva

          • Mindenkinek hálásan köszönjük, aki nyalókákat hozott be az iskolába a kis onkológiai betegek számára. A nyalókákat Meseország óvodába juttattuk el, ahonnan az igazgatónő szállította a gyűjtőpontra.

            "Segíteni jó"

          • Aktualizációs képzés - 2. rész

          • Iskolánkban április 4-én, kedden délután pedagógusaink, óvónőink és kedves ismerős pedagógusaink részvételével ismét tanulással és élményekkel teli 6 órát tölthettünk el az aktualizációs képzésen. Szívből köszönjük az előadónak, Tóth Erikának ezt a tartalmas napot. Tapasztalatot cseréltünk, tanultunk, alkottunk és nagyon jól éreztük magunkat!!!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!!! Köszönjük!!!

          • Tompa Mihály Vers és Prózamondó - országos elődöntő Galánta

          • Március 30-án került sor Galántán a Tompa Mihály Vers és Prózamondó verseny országos elődöntőjére. Iskolánkat 2 tanuló, másodikból Szalai Enikő vers, harmadikból Benedek Máté - próza kategóriában képviselte. Mindketten ezüstsávos besorolást értek el. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, méltón képviselték iskolájukat! Szívből gratulálunk gyerekek!!!

          • Pitagorasz verseny Galántán - járási forduló

          • Március 20-án került megrendezésre a járási Pitagorasz matematika verseny Galántán a P3 és P4 kategóriában. Iskolánkat 6 tanuló képviselte. Harmadikból: Benedek Máté, Cződör Levente és Mácsodi Vivien.

            Negyedikből: Dudáš Ester, Kovács Mónika és Bordovács Zsófia

            Tanulóink nagyon ügyesen szerepeltek, igaz, nem kerültek a sikeres megoldók táborába, de van aki csak 1 ponttal teljesített kevesebbet. Mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy merték vállalni e megmérettetést.Ügyes csapat!Polgármester úr a nehéz munka után pizzára is meghívta a őket.

          • Florbal az iskolában

          • Iskolánk tanulói  a testnevelés órákon elsajátították florbal alapjait, Drozd Tibornak köszönhetően a galántai florbal klubból. A gyerekeket szinte elvarázsolta, nagyon élvezték a játékot. Mivel az iskolának nincs tornaterme, az idő pedig még nem volt a legjobb, ezért a helyi kultúrházban folyt az óra. Második alkalommal  viszont a gyönyörű időnek köszönhetően a multifunkcionális sportpályán élvezték a játékot a gyerekek. Úgy a lányok, mint a fiúk nagyon ügyesen elsajátították a labdavezetést, kapuralövést, már kis meccset is játszottak az óra végén. Nagyon szépen köszönjük Drozd Tibornak, hogy eljött közénk és egy új sporttal ismertette meg tanulóinkat.

          • Könyvtárlátogatás a Csallóközi könyvtárban Dunaszerdahelyen

          •  

            A gyönyörű időt kihasználva honismeret és környezetismeret órákon autóbuszra ültünk, amellyel Szerdahelyre utaztunk a CSALLÓKÖZI KÖNYVTÁRBA. Útközben ismerkedtünk a szomszédos falvakkal, figyeltük az ébredező természetet. Ismételtük a közlekedési szabályokat. A könyvtárban szeretettel fogadtak minket, itt tartottuk meg az olvasás órát. Zsuzsa néni a "Cicamica" gyermekkönyvtár részlegen részletesen bemutatta milyen könyvek találhatók a polcokon, mesét hallgattunk, feladatokat oldottak a gyerekek a mesével kapcsolatban, végül mindenki beleolvashatott választott könyvébe. Laci bácsi még a 3D nyomtatót is megmutatta, a gyerekek nagy örömére. Kis meglepetést is kaptak, egy könyvjelzőt, amit ezen a nyomtatón készített számukra.

            A napközis délutánt is Szerdahelyen töltöttük el, nem máshol,mint a játszótéren. Fáradtan kicsit, de élményekkel teli értünk vissza az iskolába.

          • Rajzpályázat - Petőfi versek gyerekszemmel

          • Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a "Petőfi versek gyerekszemmel" című rajzályázatba, amelyre a Pitvarosi ( testvérfalunk) Rákóczi Szövetség helyi szervezete kérte még tanulóinkat. Nagyon szép alkotások készültek.
          • Poznaj slovenskú reč - járási fordul

          • Március 17-én pénteken zajlott a "Poznaj slovenskú reč" járási fordulója Tallóson az iskolában. Az első kategóriában a 3-4. osztályosok mérték össze tudásukat szlovák nyelvből. A gyerekek nagyon ügyesek voltak

            Iskolánkat harmadikos tanulónk, Gelnický Sebastian képviselte, aki bátran és ügyesen oldotta a feladatokat a negyedikesek között. Nagyon büszkék vagyunk rá!!!

          • Neveljünk munkával, avagy hogy kerül a szőlő az asztalra

          • Tanulóink  meghívást kaptak Cződör Zoli bácsihoz, ki nem más, mint a híres vezekényi Vinotéka tulajdonosa,  hogy tapasztalatot szerezzenek szőlőtermesztés terén. Ugye szeptemberben megnézhették,hogy készül a szőlőből bor, akkor elhatározták,hogy tavasztól majd végigkisérik a szőlészetben a munkát a szüretelésig. Most van itt az ideje a szőlő metszésének, így kicsit tanultak és segítettek is a munkában. Ez a munkára nevelés és természetismeret órák keretében történt - igazi élménypedagógia volt. Köszönjük szépen Zoli bácsinak a türelmét és hasznos tanácsait, Gabika néninek pedig a finom teátJövünk legközelebb is!