• WocaBee applikáció már 4. éve iskolánkon

          • Iskolánk tanulói ebben a tanévben is használják a Wocabee alkalmazást a szlovák nyelv és angol nyelv tanulása során. Fontos számunkra, hogy a tanulók örömmel tanulják a nyelvet és aktívan részt vegyenek a tevékenységekben. Ez egy szótár, amibe a szavakat a tanár írja, az alkalmazás pedig játékossá formálja. Tanulás közben rögzülnek a szavak, figyelni kell a helyesírásra is.

            Hajrá gyerekek!!! Gyakoroljátok minél többet!!!november 1-jén kihirdetik a győztes osztályt

          • Folytatódott a kódolás a tanítási órákon

          • Nem használtuk igaz a számítógépet, de a kódolás alapjai megjelentek harmadikban és másodikban a magyar nyelv órán, matematikán az elsőben, honismereten a negyedikben. Ma az ovisokat is bevontuk a játékba, képzeletbeli autóba ültek és elautóztak a kijelölt útvonalon a nagyapáékhoz. Nem maradhatott el a vidám éneklés, melybe mindenki bekapcsolódott. Az útvonalat ügyesen megjegyezték és a többieknek kijelölték, így sikeresen segítettek az ovisok nagyapának kihúzni a répát, amit utána meg is kóstoltak. Munkára nevelésen a tanulók pedig répasalátát készítettek belőle, ami el is fogyott mind egy szemig.

            Az európai programozási hetünk végére értünk ugyan, de nálunk ezzel nem fejeződött be a digitális technológiák használata. Az oktatás elengedhetetlen részét képezi a mai modern korban. A tanórákon mi már több éve használjuk és igyekszünk a mai gyerekek érdeklődését a lehető legjobban felkelteni. Élvezik a lego építését, programozását, örömmel használják a Bee-bot kisrobotot, mindenkinek van saját táblagépe, melyet sok mindenre ki lehet használni. Az interaktív táblán is sok-sok feladatot oldanak a tanulás során.

          • Európai programozás hete az iskolában - Europe Code Week

          • „Az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása.” 

            Iskolánk tanulóival mi is bekapcsolódunk az európai programozási hétbe. Fontosnak tartjuk a digitális kompetencia fejlesztését minden korosztályban. XXI. századi ember digitális kompetenciájához szorosan kapcsolódik a kódolás, a programozás széleskörű elsajátítása és alkalmazása. A jelenlegi, digitális korban az alapvető műveltséghez már hozzátartoznak a programozási ismeretek és az informatikai gondolkodással kapcsolatos olyan kulcsfontosságú képességek, mint a problémamegoldás, az együttműködés és az elemző készség.

            Iskolánk tanulói a héten a tanítási órák keretében ismerkednek a kódolással úgy számítógépen, mint nélküle, programozunk lego robotot, tanuljuk az irányokat , melyhez nagy segítségünkre lesz a Bee-bot méhecske is.

            1. nap a kódolás jegyében

            Harmadikosaink az angol órán tanulják a parancsokat - előre, jobbra, balra - segítségül hívták a Bee-bot kisrobotot is. 

          • Tök jó nap az iskolában

          • A tökfaragás a 20.század elején már a paraszti világban is közkedvelt volt. A betakarítást követően faragták a tököt, melyet sok helyen Tökvicsornak is hívtak. A tökfaragás családi és baráti programnak is nagyon jó, nem is kell hozzá sok eszköz, csak jó társaság, jókedv és pár termény. Így faragtunk ma mi is az iskolában, jókedvvel, játékkal és rengeteg finomsággal, hogy haladjon a munka. Köszönjük a kedves Szūlők támogatását!!! " Tök jó napunk volt"!

          • Fussunk Zsókáért!!!

          • A dunaszerdahelyi MAX RUN 2022 jótékonysági futóversenyen, melyet "Zsókáért" szerveztek, aki iskolánk  tanulója  - részt vettek diákjaink, szülők, pedagógusok, szakácsnőnk Katuska, a Községi hivatal képviseletében Zupko Tamás polgármester, alpolgármesterünk Karácsony Imre, képviselőasszonyunk Duba Lilla, a helyi tűzoltószervezet paracsnoka Szekács Marián és barátai. Köszönjük szépen az iskola mellett működő Szülői tanácsnak, hogy minden tanulónknak, aki nem is vett részt személyesen a futáson, részvételi díját befizette, így is támogatva iskolánk tanulójának kezelését. Minden vezekényi családnak köszönjük,aki részvétel nélkül is nevezett!!! Jó volt jót tenni ezen a mai napon is!!!

          • Szépítettük falunkat

          • Harmadik és negyedikes tanulóink a munkára nevelés órán kihasználva a napsütést, fogták a seprűket,gereblyéket és nekiláttak kicsit rendet rakni az iskola előtti parkban az emlékműnél. Mozogtak, szórakoztak és közben szépítették a közterületet is. Összekapcsoltuk a kellemeset a hasznossal. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek!!

          • Egészséges életmód hete az iskolában

          • Ezen a héten tanulóinkkal sokat beszélgetünk a helyes táplálkozásról, egészségünk óvásáról, mozgásról. A tanító nénik készítik az egészséges tízórait, a Szūlők küldik a gyümölcsöt és zöldséget. Mindenkinek jobban ízlik,ha egy asztalnál,közösen ülnek le tízóraizni.

            Tudjuk, hogy a mozgás az étrend mellett nagyon fontos kiegészítője az egészséges életmódnak. Minden gyermek számára nélkülözhetetlen, hatással van egész életükre.

            Mai napon Zsóka és Áron meghívására iskolánkba látogatott a szerdahelyi DAC kézilabdacsapat 4 játékosa - Kata, a csapatkapitány, Kika, Mónika és Réka. Fantasztikus délelőttöt varázsoltak tanulóink számára. Sokat megtudtak erről a sportról, a sportolás fontosságáról, a csapatmunkáról. Nagy köszönet mégegyszer a játékosoknak!!csodás napunk volt!!!

          • Sportos nap Alsószeliben

          • Egy sportos napon vettek részt tanulóink Alsószeliben. Az Öreg Fekete-víz Helyi Akció Csoport felajánlotta iskolánk számára is,hogy kipróbálhatjuk a vizibiciklizést, csónakázást, az élő csocsózást. A gyerekeket Imi bácsi szállította a helyszínre az "iskolabusszal", utána segítette a munkát. A vízen a csónakázásra Tibor felügyelt a vezekényi tűzoltóktól. Köszönjük szépen a tanító néniknek is ezt az élményteli napot.