• Tanévnyitó

          • Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

            Iskolánk kapuja 2022. szeptember 5-én ( hétfőn ) újra kinyílik. Sok szeretettel várjuk elsőseinket és tanulóinkat egyaránt. Az ünnepélyes megnyitó reggel 8,00 órakor lesz az iskolában. Minden szülőnek az iskolakezdés napján alá kell írnia a becsületbeli nyilatkozatot a fertőzésmentességről (písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti), amit az iskolában a tanévnyitó előtt személyesen átvehetnek. A megnyitó után még mindenki hazamegy, napközi csak keddtől üzemel. 

            Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel!

            Az iskola pedagógusai

             

          • Nyári tábor - 4. nap

          • Napközis táborunk 4.napján ellátogattunk tanulóinkkal Galántára. A helyi buszjárattal mentünk utána az állomáson felültünk a turisztikai kisvonatra, mellyel körbejártuk a várost. Utána birtokukba vehették a kastélyparkban a játszóteret. 11 órakor mentünk a múzeumba, ahol érdekes előadáson vettünk részt,mely a Sokoldalú fáról szólt, majd a gyerekek csoportokban dolgoztak, kincset kellett keresniük a múzeumban. Még a boszorkány barlangját is felfedezték. Utána pizzáztak, fagyiztak. Az iskola udvarán sátrakat állitottak és aludtak reggelig. Reggeli után sátorbontás volt és délben mindenki hazament, hogy élvezze a nyári szünetet. 

          • Nyári tábor - 3. nap

          • Nyári napközis táborunk 3. napja is nagyon gyorsan eltelt. Reggel picit társasoztak a gyerekek, utána bringákra pattantunk és elkerekeztünk a csodás vízparton egészen Feketenyékre a tanító nénihez. Végre az idő is kedvezett és a betervezett medencés buli megvalósulhatott. Köszönjük a finomságokat a Szülőknek, a finom ebédet pedig Katus néninek. A nap csodásan telt, tele sportolással, vidámsággal. Nagyon jó volt!!

          • Nyári tábor - 2.nap

          • Nyári napközis táborunk 2.napja -  Igaz, az idő kicsit közbeszólt, de ez nem riasztott el senkit. Biciklizni nem mehettünk,de volt más.Közös játék, tanító néni mesélt, ezt követte a mesevetélkedő. Csoportokban dolgoztak, közösen oldották a feladatokat. Közben főlt a leves, sült a palacsinta, tanító nénik szorgoskodtak a konyhában, mint a hangyák. Ebédig jutott idő kis kísérletezésre is. Nagy élvezettel figyelték Vivike bemutatóját Ebéd után meglepetésként megérkeztek a meséből a szereplők élőben,mégpedig a legkisebbek, a hangyák.Nagy élvezettel ülték körül az Ázsiában őshonos hangyabolyt a Camponotus nicobarensist. Köszönjük szépen az érdekes beszámolót Mikinek, Vivien tanító néni párjának. A gyerekek sok érdekességet megtudtak róluk.

          • Ballagás - 2022. június 29.

          • "Emberpalánták vagytok. Már nem gyerekek, de még nem is felnőttek. Nektek célotok van. És feladataitok. A célotok ugyanaz, mint minden más embernek a földön: hogy boldogok legyetek. És ez legyen az elsődleges! Hogy otthont találjatok a világban. A feladataitokat pedig kijelölik a képességeitek. (Szabó Tibor Benjámin)

            Fergeteges hangulat volt a ballagás után az iskolában, ahol egész délután szórakoztunk

          • Gurulós sportos délelőtt az iskolában

          • Június 24-én sportos délelőtt volt az iskolában, mikor minden gyerek gurulva érkezett, vagyis akinek volt rollerja, akinek nem,az sem maradt anélkül. Az idő kedvezett, a vízparton pedig élvezet volt gurulni.A gyerekek nagyon ügyesek voltak, volt gördeszkás és görkoris is közöttük. Egykettőre elértünk a barna hídig, ezért úgy döntöttünk, van időnk tovább menni,így gurultunk a tallósi játszótérig. A fagyis is kinyitott közben, így fagyiztunk is, amit köszönünk szépen a polgármesterünknek. Vidáman indultunk vissza a meseszép erdei környezetben. Csodás napunk volt.

          • Úszótanolyamra jártunk a galántai gimnáziumba

          • Május 13-tól tanulóink naponta felültek délután a helyi buszjáratra 13.00 órakor és elutaztak Galántára a Gimnázium uszodájába. Gyakorolták a közlekedést, viselkedési szabályokat a tömegközlekedésben, gyalogoltak, nem is keveset, mivel a távot naponta kétszer is megtették, mert visszafelé a délután 16.45 ös busszal jöttünk. Mindenki jókedvűen, örömmel járt, megérdemelt "pihenés" az úszás a sok munka után. Alig várták már,hogy úszni tanuljanak.