• Alkossunk együtt! - képzőművészeti alkotóműhely

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Érsekújvári Területi Választmány szervezésében két napon keresztül alkottak a pedagógusok, a vizuális nevelés módszereivel fejlesztették ismereteiket. Több járás, területi választmány SZMPSZ tagjai kapcsolódtak be ebbe a projektbe, melynek megvalósítása Magyarország Kormánya támogatásával valósulhatott meg.

            Ezen a képzésen részt vett pedagógusunk is - Slávik Veronika, aki tartalmas 2 napon át mélyítette képzőművészeti ismereteit, hogy utána tanulóinkat is megismertesse az elsajátított technikákkal. 

          • Iskolabál - 2022. május 21.

          • Az iskola mellett működő Szülői tanács szeretettel meghív minden kedves táncolni vágyót, hogy jöjjön és mulasson egy jót ezután a 2 csöndes év után. A talpalávalót a Renova zenekar biztosítja, ételről italról a rendezők gondoskodnak. Jegyek igényelhetők az iskolában, Benedek Katalinnál és Horváth Máriánál is. Jelentkezzetek minél többen, töltsük meg jókedvvel a vezekényi kultúrházat 2022. május 21-én.

            A bálra támogatójegyek is vásárolhatók 5 Euro értékben. Köszönjük a támogatást !!

          • Madarak és fák napja

          • A madarak és a fák gyakran fordulnak elő népmesékben, mondákban is. A fa ősi szimbólum,mely az örök megújulást, termékenységet fejezi ki.

            Nálunk megadatik az a szerencse, hogy tanulóink gyakran a fák lombjai alatt, madárcsicsergést hallgatva, szívják a friss levegőt az öreg Feketevíz partján és közben éppen természetismeret vagy olvasás órán vesznek részt.

            A többiek munkálkodtak a témával kapcsolatban

          • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - Zsigárd

          • Négy tanulónk vett részt ezen a megmérettetésen. Mondhatjuk bizony, hogy nagyon büszkék vagyunk rájuk, hisz a siker most sem maradt el. Ketten közülük másodikosok, ketten pedig harmadikosok.

            Nagyon - nagyon örülünk a sikerüknek, mert ismét bebizonyították, hogy a kisiskolából is lehet szép eredményt elérni. Gratulálunk gyerekek!!! Sok sikert a továbbiakban is!!

            Bronzsávosok: Pavlovics Friderika - 2. osztály

                                    Valaskó Dávid - 3. osztály

            Ezüstsávos:    Kovács Vaneska - 3. osztály

            Aranysávos:   Benedek  Máté - 2. osztály

            Iskolánkat az országos versenyen Rozsnyón június 6-7-én Benedek Máté képviseli majd. Nagyon sok sikert kívánunk neki!!!

             

          • Rajzverseny kiértékelése - Rákóczi Szövetség Pitvaros Helyi Szervezete által

          • Május 6-án, pénteken este a Rákóczi Szövetség Pitvaros Helyi Szervezetének elnökségi tagjai személyesen látogattak el iskolánkba,hogy a rajzpályazat győzteseinek átadják a dijakat. Szívből köszönjük,hogy megszervezték ezt a pályázatot, melynek keretében a vezekényi templomot rajzolták meg a tanulóink. Gratulálunk mindenkinek,aki rajzolt, nagyon ügyesek voltatok! Bízunk benne,hogy még lesz alkalom elmelyíteni az együttműmödést.

          • Faluszépítés - virágültetés

          • Úgy tartja a közmondás is, hogy "Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet"

            Ebben az évben is az iskolai tanulói feladata lesz a tűzoltószertár előtti kisebb park gondozása. Ez azt jelenti, hogy ültetés, kapálás, gyomlálás, öntözés a természetismeret és munkára való nevelés órák keretében történik majd, meg természetesen a délutáni napköziben. A tanulók szeretettel gondoskodtak tavaly is az elültetett virágokról. Köszönet a helyi Gazdaboltnak a csodaszép virágokért a tanulóknak pedig a szorgos munkáért. Örülünk, hogy hozzájárulhattunk falunk szépítéséhez.