• Projekt Spolu múdrejší 3 - Együtt okosabban 3

          • Az előző iskolai évben is bekapcsolódtunk SZK Oktatási Minisztériuma által meghirdetett "Együtt okosabban" fejlesztési projektbe. Pályázatunk idén is sikerrel járt, így 2022 februárjától egészen május végéig tanulóink számára több óra keretében tartunk majd felzárkóztató plussz foglalkozásokat szlovák nyelv, magyar nyelv és matematikából. A projekt célja,hogy a tanulók jobban felzárkozzanak és pótolják a tananyagot. 

            Spolu múdrejší 3

            Cieľom výzvy je podpora pre tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky z rozpočtu na rok 2022 vyčlenilo finančné prostriedky na rozvojový projekt „Spolu múdrejší 3“, do ktorého sa zapojila aj naša škola. 

            Cieľom projektu je podporiť tie školy, ktoré budú prostredníctvom doučovania žiakov ohrozených školským neúspechom alebo nedostatočným prístupom k digitálnym technológiám počas dištančného vzdelávania vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností.

            Projekt sa realizuje v priebehu mesiacov od februára až do mája 2022 a zapoja sa do neho žiaci aj vyučujúci našej školy.

            Realizuje sa v predmetoch slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a matematika.

            Žiaci, ktorí sa do projektu zapoja, sa formou doučovania budú venovať tým častiam učiva, v ktorých z rôznych dôvodov počas dištančného vzdelávania mali nejaké problémy a potrebujú učivo dobehnúť.

            Veríme, že doučovanie žiakom pomôže zlepšiť si vzdelávacie výsledky v škole. 

          • SZMPSZ - Sajtóközlemény

          •  

            A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2020/2021-es tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            Az 1. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt támogatás összege személyenként: 61 EUR.

            A támogatás kifizetése 2022. január 31-én kezdődik meg.

            A kifizetések a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

            SZMPSZ

            BGA Felvidék