• Nyerjünk egészséges energiát tanulóinknak

          • Holnap, azaz április 28-án indul a Kaufland üzletlánc által meghirdetett verseny a "Čerstvé hlavičky" - "Friss fejecskék", melybe iskolánk is bekapcsolódott. A projekt célja, hogy a nyertes iskola tanulói hetente friss gyümölcsben és zöldségben részesüljenek. Ehhez viszont nagy szükség van arra, hogy regisztráljon a szavazatát adó személy a www.cerstvehlavicky.sk oldalon és naponta leadja szavazatát az iskola részére. Kérünk szépen mindenkit, aki teheti támogassa iskolánkat szavazatával, ossza meg ismerőseinek a felhívást, hátha sikerül ilyen kicsi iskolának is friss gyümölcsöt és zöldséget nyernie tanulóinak, hogy egészségesebbek legyenek!!!! Mindenkinek szívből köszönjük a szavazatát. Szavazni 2022. április 28-tól lehet június 1-ig.

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny

          • Április 22. - A Föld napja

          • "A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."(Szent-Györgyi Albert)

            Iskolánk tanulóival a héten sokat foglalkoztunk a Föld napja témával. A gyerekek tudják, hogy ez a téma állandóan aktuális, hiszen nagyon fontos környezetünk védelme. Testnevelésen séta közben szemetet gyűjtöttünk, olvasáson az interaktív táblánál dolgoztunk, nyelvtan órán szineztünk, közben kerestük a szófajokat, környezet órán ragasztottunk, beszélgettünk a természet védelelméről. Szlovákon énekeltünk, táncoltunk, olvasás órán Fű Benő is készült, rajzon nyírtunk, ragasztottunk, dobozokból robotot építettünk,informatika keretében pedig érdekes szófelhők készültek. Sok ismerettel gazdagodtunk.

          • Petőfi - Tompa országos seregszemle - járási forduló Galánta

          • Iskolánkat ma a Petőfi-Tompa vers és prózamondó versenyen Galántán 3 tanuló képviselte.

            Vers - Gyerák Áron, Dudáš Ester 3. osztályosok

            Próza - Szalai Enikő, első osztályos tanuló

            Mindhármukra méltón büszkék vagyunk, hiszen ezüstsávos minősítést értek el. Gyerekek csak így tovább!!! Ismét bebizonyitottátok, hogy kisiskolában is lehet nagy dolgokat csinálni!!! Szívből gratulálunk Nektek!

          • Beiratkozás az 1. osztályba

          • Április 13-án iskolánkban húsvétváró készülődéssel egybekötött iskolai beiratkozásra került sor.

            Míg az ovisok munkálkodtak az iskolásokkal Adri néni és Laci bácsi segítségével, addig a Szūlőket egy iskolaérettség előadásra invitáltuk, ahol a Meliorat.io központ igazgatónője PaedDr. Kása Ildikó és munkatársa Vida Bernadett fogadta őket nagy szeretettel, akik az albári gyermekfejlesztő központból érkeztek. Felhívták a szülők figyelmét, hogy szívesen segítenek,ha valakinek problémája adódna gyermekével. Az előadás után megtörtént az ünnepélyes beíratás iskolánkba. Köszönjük azoknak a Szülőknek a bizalmát, akik ezt a családias hangulatú kisiskolát választották!!! Idén jelenleg 5 gyermeket írattak be, de iskolánk kapuja még nyitva áll, ha esetleg még valaki minket választana szívesen fogadjuk.

            Köszönjük szépen a videót Cséplő Ákosnak és mindenkinek a munkáját,aki hozzájárult,hogy ez a délután ilyen tartalmasan teljen.A legnagyobb köszönet pedig azoknak jár, aki iskolánk mellett döntött. Köszönjük a bizalmat!

            Iskolánkról írták - Köszönjük Szomolai Andreának a cikket

          • Óvodából az iskolába - Iskolaérettség előadás szülőknek, pedagógusoknak

          • Április 13-án iskolánkban tart előadást a Meliorat központ igazgatónője, PaedDr. Kása Ildikó.

            Az előadás 15,00 órától lesz az iskola épületében. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!!!

            A Meliorato társulás a speciálpedagógia és a pszichológia területén tevékenykedő szakemberek összefogásával jött létre 2017-ben első magyar nyelvű fejlesztőközpontként Pozsonyban, mely személyre szabott, anyanyelven történő fejlesztő foglalkozásokat és terápiákat kínál.

            A központ elsődleges küldetése a komplex speciálpedagógiai fejlesztés, emellett egyéni és csoportos foglalkozásokat és terápiákat is tartanak.

            .

            A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódik az Óvodából iskolába elnevezésű programsorozatunk!Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az alábbi helyszíneken: 

            Magyar Tannyelvű Alapiskola Vezekény ( április 13. - 15:00)

            Magyar Tannyelvű Alapiskola Kisudvarnok( április 26. - 13:00)

            Köszönjük a bizalmat!

          • Közeleg a húsvét

          • Húsvéti szokásokat elevenítettünk fel ma a testnevelés és zenei nevelés óra keretében. Falunk tojásfájára is vittünk a megfestett tojásokból, utána a templom előtti parkban perdültünk táncra. A fiúk locsolóversekkel kedveskedtek a lányoknak, akik tánccal jutalmazták őket. A megérdemelt munka után ugye jutalom is jár  - mindenki megkereshette a kicsi tojását, amit ugye nem más, mint a "húsvéti nyuszi" bujtatott el a parkban. Vidáman tértünk vissza az iskolába.

          • Iskolánkról készült

          • Kedves Szülők! Íme egy kis összeállítás, miért érdemes gyermeküknek a vezekényi iskolát választani. Felkészült, odaadó tanárok, folyamatos technikai fejlesztések, iskolabusz, táblagépek, sporteszközök… Tekintsenek be iskolánkba! Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Vezekény