• Nyári iskola - Letná škola

          • Iskolánk is sikeresen pályázott a Nyári iskolai projektre, így 2020. augusztus 10-14. között a helyi kultúrházban kapott helyet a Nyári iskola. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, mert így kicsit bepótolhattuk az elmaradt nevelési órákat. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, önfeledt szórakozás, játék, testmozgás kisérte a mindennapi teendőket. A tábor során a Szomolai házaspár vezette a kézműves foglalkozásokat, melyek keretében belekóstolhattak bizonyos mesterségekbe. Ismerkedtek a természetes anyagokkal, faragtak, kosarat fontak, agyagoztak, palacsintát, mézeskalácsot, kürtöskalácsot készítettek. Észre sem vették, hogy mennyi mindent megtanultak egyedül csinálni, segítették egymást, a közös munka során sokat beszélgettek, aminek mi pedagógusok nagyon örültünk. Azok az elsőseink, akik szeptemberben beülnek az iskolapadokba, ezen héten megmutatták, hogy mennyire ügyesek, nem volt nekik nehéz a beiileszkedés a nagyobbak közé. 

             

            Aj naša škola patrí medzi tie školy, ktoré získali dotáciu na letnú školu,ktorú sme realizovali od 10. augusta do 14. augusta 2020. Nakoľko máme v škole dosť malé priestory, využili sme na aktivity kultúrny dom. Deti mohli športovať na vedľajšom ihrisku.V letnej škole sme sa zameriavali na aktivity, ktoré nebolo možné realizovať pri dištančnom vzdelávaní.Formou zážitkového učenia sme sa zameriavali na tímovú spoluprácu, využili sme skupinové hry vo voľnej prírode.Aktivitami sme kládli dôraz na rozvoj predstavivosti a fantázie, pozorovacích a vyjadrovacích schopností a zručností pri práci s nástrojmi a materiálmi. Prostredníctvom tvorivých výtvarných činností a aktivít žiaci získali príležitosti na uplatnenie fantázie a predstavivosti, a tým aj priestor pre vlastnú sebarealizáciu.Aktivity boli zamerané aj na pracovné činnosti, ako sú remeselnícke  ručné práce napr. pletenie a viazanie prútia,  práca s drevom, vyrezávanie, pečenie trdelníkov, medovníkov, palaciniek.

            2020.8.10. 

            2020.8.11. 

            2020.8.12.

            2020.8.13.

            2020.8.14.

            A nyári táborunk utolsó napján kiállítás várta a szülőket, nagyszülőket. Volt mit hazavinni, megcsodálni. Minden gyermek csodás alkotásokat készített és nagyon ügyes volt. Polgármester úr is jelent volt a táborzáráskor, minden gyermeket megjutalmazott a kiváló munkáért. Köszönetét fejezte ki mind a pedagógusoknak, mind pedig a Szomolai házaspárnak az odaadó munkájukért. 

            Posledný deň rodičov čakala výstava prác, ktoré deti celý týždeň zhotovili. Práce boli veľmi pekné, deťom za aktivitu poďakoval aj pán starosta, ktorý ich odmenil aj malým darčekom. Vyslovil poďakovanie aj pedagógom aj manželom Szomolaiovcom, ktorí celý týždeň viedli kreatívno-ručné aktvity s deťmi. 

          • Nyári napközi iskolánkban - 2020. július 1- 10. között

          • 2020.7.1. - Kreatív foglalkozás, mozgás

            Iskolánk a bizonyítvány osztás után nem zárta be kapuit, mert elkezdődött a nyári napközi. A gyerekeknek nap mint nap sok-sok élményben volt részük. Aki nem volt, bizony a képeket nézegetve biztosan kicsit bánni fogja, mert itt minden nap történt valami. A főszerep persze a mozgásé volt, de emellett sok minden mást is csináltunk. Akkor kukkantsunk bele a mindennapok fergetegébe. Július 1-én a napot mozgással kezdtük, utána kreatívkodtunk, jutott idő persze közös játékra és kis mesére is. 

            2020.7.2. - Fürdőzés a Valaskó családnál

            Július 2-án meghívást kaptunk a Valaskó családhoz, ahol az egész napot fürdőzéssel, játékkal töltöttük. Itt szeretnénk mégegyszer megköszönni Kati néninek a sok finomságot, palacsintát, Eti néninek pedig a pizzát. A nap végén még jégkrém is volt a jutalom. Szuper nap volt.

            2020.7.3. - Látogatás a Honismereti múzeumban Galántán

            Ezen a pénteki napon autóbusszal utaztunk Galántára, ahol ellátogattunk a honismereti múzeumba. Tárlatvezetésen vettünk részt, mely során jutott idő sok játékra, kipróbálhattuk az "életelixír keverését", cukros kenyeret kostoltunk, sok-sok érdekes dolgot megtudtunk. A múzeum után élvezhettük a játszótéren az önfeledt játékot és még jutott időnk fagyizásra is. Csudajó nap volt ez is.

             

            2020.7.6. - Két keréken Eperjesen a barátainknál

            Ez a nap igaz pont a vezekényi búcsú hétfője, de senki sem akart otthon maradni, mert biciklivel indultunk Eperjesre, ahol az osztálytársaink Zsóka és Áron laknak. Meghívást kaptunk tőlük egy fürdőzésre. Úgy gondoltuk, akkor összekötjük a kellemeset a hasznossal és biciklivel tesszük meg az utat. Vezekényen tudjuk, hogy csodálatosan szép bicikliúton haladva biztonságosan lehet eljutni Tallósra, onnan pedig szintén bicikliúton Eperjesre. Anita néni sok finomsággal, palacsintával várta a csapatot. Nagyon jó volt együtt mókázni egész nap, a medence vizét jól kilubickolták a gyerekek, elfáradva ugyan, de boldogan értünk vissza az iskolába. Köszönjük szépen Gyerák családnak ezt a fantasztikus napot!!!

            2020.7.7. - Iskolában tevékenyen ezen a napon is

            Hétfőn elég mozgalmas és kicsit erőtpróbáló napunk volt, ezért úgy döntöttünk, hogy kedden pihenünk, vagyis az iskolában maradunk. Nem volt unatkozás azért, mert a mozgás az ugye fontos tényező, mellette pedig kicsit alkottunk, karkötő készítést tanultunk fonalból és gumiból. Volt 2 segítőnk is Dórika és Szonyi, kiknek köszönjük a türelmet és a segítséget.

            2020.7.8. - Délelőtt falunk legidősebb lakosánál, Mári néninél jártunk, délután csónakáztunk a helyi Fekete vízen

            Ezen a szerdai napon több minden történt nálunk. Délelőtt folyamán ellátogattunk Mári nénihez, akit 100. születésnapjára felköszöntöttünk. Úton hazafelé játszottunk a játszótéren kicsit, de már izgatottan vártuk a délutánt, mikor csónakázni indultunk. Köszönet jár a helyi tűzoltóknak, akik idejüket áldozták arra, hogy tanulóinknak egy csodálatos élményekkel teli délutánt szervezzenek. Míg mi csónakáztunk, addig a parton maradt tűzoltó bácsik sütötték nekünk a finomságokat, polgármester úr padokat és sátrat hozott, hogy legyen hova leülni. Kaptunk inni valót és édességet is, amit nagyon szépen köszönünk a gyermekek nevében. Fantasztikus napott zárhattunk ismét.

            Csónakázás a tüzoltókkal

            2020.7.9. - Honismereti biciklitúra a cölöpös vízimalomhoz

            Verőfényes napra ébredtünk szerencsére, így a betervezett természet és honismereti túránk megvalósulhatott. Biciklin vágtunk neki ismét az útnak, mely előszőr Tallósra a malomhoz vezetett. Itt kis játék, tízórai és pihenés után neki is fogtak a gyerekek a munkának. Feladatuk egy rajz készítése a malomról. Mindenki ügyesen dolgozott, a jutalom sem maradt el. Pizza volt az ebéd, mivel sajnos a Malom Csárda nem működött. Ebéd után útnak indultunk, mégpedig a gát felé, ahol kicsit körbenéztünk és folytattuk biciklis utunkat Feketenyék felé. Eltekertünk a nem éppen szép látványt nyújtó szemétdomb mellett is, utána a Fekete víz partján folytattuk utunkat Vezekény felé. Gyönyörű festői környezetben és a fák árnyékában kerekeztünk tovább. Ezen a napon is dicséret illetett mindenkit, mivel több mint 15 km-t tettünk meg és a gyerekek kitartóan tekertek. Reméljük kedvet kaptak e sporthoz és a nyár folyamán többször is biciklire pattanak majd a családok felfedezni a környék csodáit, mert van mit nézni bizony!!!

            2020.7.10. - Nyári napközi utolsó napja is sportosan telt

            Az utolsó nap a vakáció előtt az iskolában nem is telhetett volna másképp, mint ismét mozgással. Ezen a verőfényes délelőttön sportversenyeket rendeztünk, melybe a gyerekek szívesen bekapcsolódtak. Sportoltunk benn is kinn is, jól éreztük magunkat. A nap végén jutalomban is részesültek a gyerekek. Minden tanuló jégkrémet kapott a Delika üzlettől és egy buborékfúvót az iskolától. Augusztusban reméljük ismét találkozunk majd a nyári kézműves táborban. Mindenkinek szép nyarat kívánunk!!!

          • Bizonyítványosztás - 2020.6.30.

          • Eljött ez a nap is, a Tanévzáró. Hát ez az év, nagyon nem volt szokványosnak mondható sem diáknak, sem pedagógusnak. A másik félév bizony mindenkit próbára tett, de azt hiszem tanuló, pedagógus, szülő, mindenki jól vette az akadályokat. Mindenkinek itt köszönjük meg az odaadó, kitartó munkát, hogy tanulóinkkal haladni tudtunk kellőképpen a tananyaggal. Az utolsó napon most sem volt másképp, mindenki megkapta a megérdemelt jutalmat. Tanulóink az elvégzett munkáért könyvjutalomban részesültek. Reméljük a következő tanévet már minden gond nélkül elkezdhetjük és addig mindenki kellőképpen kipiheni a fáradalmakat. Mindenkinek jó vakációt és kellemes pihenést kívánunk!!!

          • GYERMEKNAP-2020. június 1.

          • Ebben az évben kicsit másképp ünnepeltük a Gyermeknapot így koronakrízis idején, de nagy örömünkre épp ezen a napon léphették át tanulóink újból az iskola kapuját. Ez a nap most is mint máskor játékkal, szórakozással telt, kinn a szabadban. 

          • Képzőművészeti órára készültek az alkotások

          • Nagyon nagy köszönet jár tanulóinknak , kik otthon készítették ezeket az alkotásokat a képzőművészeti órára. Nagy ömünkre szolgál, hogy a gyerekek otthon is nyírnak, ragasztnak, rajzolnak és nem csak akkor, mikor a pedagógus kéri. Köszönet jár gyereknek, szülőnek egyaránt, hogy meghallgatják a pedagógusok tanácsait és együttműködnek ezekben a nehézkes "online" napokban is.

          • Beíratkozás az iskolába a 2020/2021 -es iskolaévre

          •  

            Eljött a beíratkozás időszaka. Kérjük a kedves Szülőket, hogy akik már megkapták a beíratkozáshoz szükséges nyomtatványokat, azok legyenek szívesek 2020. április 20-án, azaz hétfőn, 15.00 óráig személyesen behozni az iskolába. Legyenek szívesek behozni a személyazonossági igazolványt, a gyermek születési bizonyítványát és az egészségügyi kártyáját. Kérjük betartani az előírásokat, csak szájmaszkban, kesztyűben léphetnek be. Azok, akik esetleg még szeretnék jelezni kérelmüket az iskola felé, megtehetik telefonon a 0908771547 számon, vagy írhatnak az iskola címére : zsvozokany@gmail.com. Köszönjük a bizalmat.

            Köszönjük szépen a Szülőknek, kik bizalmat szavaztak nekünk és iskolánkat választották!!

          • Tájékoztató az iskolai értékelésről

          • Tisztelt Szülők!

             

            Az Iskolaügyi Minisztérium 2020. április 6-án elfogadott, a tanulók rendkívüli helyzetben való értékelésére vonatkozó irányelve értelmében értesítjük Önöket, hogy:

             

            • A rendkívüli helyzet során a továbbiakban a folyamatos értékelést nem osztályozás formájában végezzük.

            • A folyamatos értékelés konstruktív visszajelzés formájában történik, amit a tanulónak/szülőnek adunk a tanulás során.

            • Motivációs jelleggel megnevezzük a tanuló által elkövetett hibákat és megfelelő lépeseket javaslunk a hibák eltávolítására.

            • A folyamatos és év végi értékelésnél is figyelembe vesszük a tanuló életkorát, egyéni sajátosságait, otthoni körülményeit, lehetőségeit.

             

            • Az egyes tantárgyak év végi értékelési módjáról pedagógiai értekezleten hoztunk határozatot.

             

            • Értékelési alapként szolgálnak a tanulók eddigi érdemjegyei, a későbbiekben pedig a tanulók által otthon elkészített és kidolgozott projektekfeladatok megoldásai, önálló gyakorlati feladatok elvégzése, figyelembe véve az egyes tanulók egyedi körülményeit.

             

            • A nevelési tantárgyakat nem osztályozzuk, az év végi bizonyítványba az abszolválta meghatározás kerül. (rajz, zene, torna, hittan, etika, munkára nevelés) A pedagógusok továbbra is szívesen tesznek fel a honlapra 1 – 1 érdekes feladatot a nevelési tantárgyakból, melyeket a gyerekek önkéntes alapon elvégezhetnek.

             

            • Az év végi bizonyítványban a többi tantárgyra alkalmazhatjuk az osztályzás és szóbeli értékelés formáját is valamennyi évfolyamban, kivétel az első osztály.

             

            • Első osztályban csak a szóbeli értékelést alkalmazzuk, semmilyen tantárgyat nem osztályozunk érdemjeggyel.

             

          • Megújult a számítógés szaktanterem

          • Iskolánk padjai sajnos üresek, de  mégis egy kis fény gyúlt a sötétségben, új számítógépeket kaptunk. Nagy öröműnkre Zupko Tamás polgármester úr 8 új számítógéppel lepte meg iskolánkat. Nagyon nagy szükség volt már ezekre a gépekre, mivel a régiek már elavultak. Köszönjük szépen a polgármester úrnak és helyi képviselő testület tagjainak, hogy ezzel is segítik a tanítók és tanulók munkáját.

          • Festeni tanultunk

          • Iskolánkba látogatott Maász Imre magyarországi származású festőművész, aki tanulóinkat megismertette a kreatív festészet csodáival. Tanácsokkal látta el a gyerekeket, kiknek keze által csodálatos alkotások születtek ezen a napon. Köszönjük szépen ezt a varázslatos délelőttött.