• "Tök jó nap"

          • Az őszi szünet előtti utolsó napot vidám szórakozással és munkával töltöttük. Mindenféle tanítási óra belefért e napba. Volt itt munkára nevelés, képzőművészet, zene, testnevelés, természetismeret, etika és még sorolhatnánk. Tököt faragtunk, sütöttünk-főztünk, észre sem vettük, hogy délután lett. A tökfaragás mellett jutott idő mókára, kacagásra, versenyre, ebédre és desszertre is. A tanító nénik töklevest főztek, tököt sütöttek, sült almával és almás rétessel is kínálták a munkálkodó gyerekeket. Képek is készültek terményekből a nagyszülőnek. Köszönjük a szükséges alapanyagokat a kedves Szülőknek és Iskolabarátoknak, a finom pogácsát, almás sütit és muffinokat is. Nagyon élvezetes nap volt!!

          • IKT eszközök az órákon

          • A tanórák színesítésének és a tanulók motiválásának egyik legjobb módja, ha közelebb hozzuk a diákokhoz a tananyagot: akár úgy, hogy órán is használhatják a táblagépeket, számítógépeket, padlórobotot, interaktív táblát. Informatikán is lehet matekozni, szlovák és angol szavak érdekesebben tanulhatók a táblagép segítségével a Wocabee applikációval, gyakorolni és újat tanulni a kisebbek élvezettel használják a padlórobotot is. Természet és honismeret órán is szeretik´a gyerekek, ha ismereteiket bővíthetik az IKT eszközök segítségével. Modern világban élünk, így nem hagyhatók el ezek az eszközök sem az oktatásból. Igaz, hogy iskolánk kicsi, de igyekszünk megtenni minden tőlünk telhetőt, hogy az oktatás itt nálunk is érdekes és tartalmas legyen.

          • Múzeumlátogatás Galántán

          • 3.osztályos tanulóink rendhagyó képzőművészeti órán jártak Galántán a múzeumban. Megnézték Kuffner báró műgyűjteményének kiállítását, akinek tulajdonában volt a diószegi cukorgyár. Hazafelé a polgármester úr el is vitte a kis csapatot Diószegre,ahol megnézhették a cukorgyár épületét is. Élvezetes tanítási óra volt.

          • Ipolyi Arnold Népmesemondó versenyen jártunk

          • Zsigárdon jártak tanulóink október 12-én, ahol iskolánkat méltón képviselték az Ipolyi Arnold Népmesemondó versenyen. Hatan vettek részt e megmérettetésen,ahol mindenki csodásan szerepelt. Nagyon büszkék vagyunk rátok gyerekek!!!! BRONZSÁV- Valaskó Dávid, EZÜSTSÁV - Mácsodi Vivien, Dudáš Ester, Kovács Vanesa, Gyerák Áron, ARANYSÁV- Benedek Máté🥰😍🥰

            A kiértékelés előtt volt idő megnézni a tájházat, kicsit játszani és barátkozni, hazafelé pedig a polgárnester úr süteményre hívta a csapatot. Köszönet érte.

          • SAKKPALOTA

          • Október 2-án szombaton,  iskolánk pedagógusai egy közel egész nap tartó tartalmas online továbbképzésen vettek részt - a Sakkpalota programon, melynek megálmodója nem más, mint maga Polgár Judit a sokszoros sakkvilágbajnok. A képzésen nem sakkozni tanultunk, hanem sakkal tanítani. Iskolánk is részesül majd egy alapcsomagban, melynek segítségével még érdekesebbé és tartalmasabbá válhat az oktatás. 

          • BEACTIVE sporthét - szeptember 23-30.

          • "A bölcs ember tudatában van annak,hogy legértékesebb kincse az egészség."(Hippokratész)

            Iskolánkban már 4. éve bekapcsolódunk a BEACTIVE európai sporthét programjába, melynek keretében sokat sportolunk, egészségesen táplálkozunk és az órákon is foglalkozunk az egészséges életmóddal. Tanulóink sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak. Legfontosabb,hogy együtt tízóraizunk, ilyenkor mindenkinek minden jobban ízlik.A gyermek egészséges fejlődésének egyik alapfeltétele a rendszeres mozgás. Főleg akkor mutatkozik meg a mozgás jótékony hatása, ha erre a friss levegőn, a szabadban kerül sor. Szerencsére, nálunk ez megadatott, sokat tartózkodunk a vízparton, ahol a gyönyörű környezetben öröm a mozgás mindenki számára.

          • TERKAR közlekedési pályán Galántán

          • 2021. szeptember 21-én iskolánk tanulói ellátogattak Galántára a TERKAR közlekedési tanpályára. Nagyon fontos, hogy ismerjék a közlekedés szabályait, mert az utakon a forgalom egyre inkább sűrűsödik és nem mindig lesz ott a felnőtt, aki segít megoldani a kialakult helyzetet. Galántára a tömegközlekedést vettük igénybe. A tanpályán eltöltött idő gyorsan eltelt, de a busz indulásáig még volt idő birtokba venni a játszóteret is. Élményekkel tele tértek vissza az iskolába. 

          • Kaszás Attila versmondó fesztivál kiértékelése

          • Iskolánk tanulói is részt vettek a Kaszás Attila versmondó fesztiválon, mely még május végén volt, de a kiértékelést most szeptember elején kapta meg az iskola. Tanulóink közül heten vettek részt e megmérettetésen, melyen szép eredményt értek el. Mindenkinek szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!! Büszkék vagyunk rátok!  

            Ezüst sávos besorolást kaptak : Máté, Ester, Dávid

            Bronz sávos besorolást kaptak : Friderika, Vaneska, Vivien, Áron

          • Elkezdődött a 2021-es tanév

          • Szeptember 2-án ünnepélyesen megkezdtük az új tanévet. A gyerekek versekkel készültek erre a napra. Külön dícséret jár az első osztályos tanulónknak, aki az első napon már verset mondott és boldogan letette az "esküjét".  Mindenkinek sikeres tanévet kívánunk!

          • Tanévnyitó - 2021. szeptember 2.

          • Kedves Tanulók, Tisztelt Szülők! Az ünnepélyes Tanévnyitóra  2021. szeptember 2-án, csütörtökön, reggel 8,00 órai kezdettel kerül sor az iskolában. Mivel az osztályban kerül sor az ünnepségre, kérjük a kedves Szülőket, hogy a higiéniai előírásoknak megfelelően hozzanak szájmaszkot és a belépés előtt alá kell írniuk majd a nyilatkozatot a fertőzésmentességről. Köszönjük szíves megértésüket!

          • Táborzárás - 10. nap

          •  

            Eljött táborunk 10. napja, ami egyben az utolsó is ezen a nyáron. A gyerekek ébredés és rakodás után közös reggelivel kezdték a napot. Délelőtt még várt rájuk kis munka, be kellett fejezni az alkotásaikat. Ezen 10 napon keresztül észrevétlenül tanultak,igaz nem ültek padban, de rengeteg ismeretre tettek szert. Ez volt a célunk, hogy ne is vegyék észre a sok-sok munka és játék alatt, hogy ez mind a tanulást szolgálja. Fejlődött a figyelmük, a kitartásuk, erőnlétük, együttműködésük, énekeltek, táncoltak önfeledten szórazkoztak. Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett és segítette, hogy ez a 2 hét ilyen csodásan teljen. Erőnkből és energiánkból ennyire futotta az idén, vannak kritikus szemek, vannak elismerő köszönömök is, mi mindenkinek köszönjük, aki ránk bízta gyermekét. Számunkra a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezték magukat. Nagyon szép nyarat és jó pihenést kívánunk!!!

          • Izgő-Mozgók 9.nap

          • Ezt a napot várta talán minden táborozó a legjobban. Délelőttünk persze sok-sok munkával telt. Reggel rögtön mindenki nekifogott összekötözni saját pólóját, amit batikolással készítettünk el. Készültek a szebbnél szeb alkotások Adrika néni és Laci bácsi segítségével. Kipróbálhatták a korongozás tudományát is. Ebéd után várt ránk egy kb. 8km-es gyaloglás, amit minden gyerkőc kicsitől nagyig mindenféle probléma nélkül teljesített. Célunk a tallósi fagyizó volt. Meglepetésünkre ott várta már a csapatot a polgármesterünk, aki mindenkit megvendégelt. Fagyizás után birtokukba vették a táborozók a játszóteret is, utána hazafelé indultunk. Az iskolába érkezve elfogyasztottuk a főtt kukoricát, amit Ildi néni (Delika)ajándékozott a gyerekeknek, megkóstolhatták a sok-sok finomságot, amit a szülők és nagymamák készítettek számukra. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere. Kis pihenés után várt rájuk a mese, melyet a tanító néni elolvasott számukra, fejlesztve az értő olvasást. Kinn az udvaron folytatódott a "Kincskeresés", ahol a meséből kellett megtalálni a szótagokra bontott mondatokat. A kisebbek persze korukhoz mérten nem szöveget, hanem puzzle darabokat kerestek és a Három kismalac meséjét rakták ki. Mindenki nagyon ügyesen dolgozott, így megérdemelten ült le vacsorázni is, amit már gitárszó kiséretében lehetett elfogyasztani, mert megérkezett Tibi bácsi, aki szórakoztatta tovább a gyerekeket. Elhozta a dobokat, gitárokat, a gyerekek énekeltek, táncoltak, kipróbálhatták a hangszereket. Élvezték az est minden pillanatát. Ezt követően, mikor besötétedett, alig várták, hogy kislámpáikkal megnézhessék a régi tanító lakást hátul az iskola mögött, amit ők "SZELLEMHÁZNAK" neveztek el. Mindenki bátor volt, teljesítette a bátorságpróbát. Mosakodás után elkészültek az alváshoz, 18-an maradtak a legbátrabbak, akik egy éjszakát töltöttek az iskolában. Nagy elismerés jár a kicsiknek, 4-en ők is bevállalták ezt a estét, ami egy könnycsepp nélkül telt el. Szuper egy nap volt.

            A zene az kell!!! 

             

            És végre este lett! Mindenki élvezte.

          • Izgő-Mozgók 7-8.nap

          • E két napunk is sok-sok munkával és élménnyel telt. A kezek bizony egész délelőtt folyamán meg nem álltak, készültek a szebbnél szebb alkotások Adrika néni és Laci bácsi utasításai alapján. A kis szünetekben Adrika néni pogácsával és szerdán pedig finom frissen sült kürtőskaláccsal kínalta a gyereksereget. Kedden délután a Mesevarázs bábszínház szórakoztatta a táborozó gyerekeket. Köszönet érte Ágika és Böbe néninek. Lehetőség volt sárkányt is eregetni, szerencsére szél is kerekedett kedden. A táborban a főszerep a mozgásé, délutánra bizony mindenki kicsit fáradtan, de élményekkel tele tér haza.

          • Izgő-Mozgók 6.nap

          • Elkezdődött nyári táborunk 2. hete. Ahogy igértük, ez a hét kézműveskedéssel telik majd délelőttönként. A foglalkozásokat Szomolai László és Adrianna vezetik, kik már nem először járnak nálunk. Köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat.

            Mire is jó a kézműveskedés? - Mit fejleszt ez a foglalkozás?

            Fejleszti az önállóságot. Kiváló lehetőséget ad a finommotoros mozgások fejlesztésére, ami pozitív hatással van az például az íráskészségre is. A kreativitás a megoldó készséget is fejleszti, ami kihat például a matematikai, logikai képességekre. A sikerélmény talán a legfontosabb, mert ez olyan önbizalmat ad, ami kíváncsivá, bátrabbá teszi majd a gyermeket, javítja a tanuláshoz való hozzáállást is.

          • Izgő-Mozgók 5.nap

          • Ma bizony elmondható, hogy a gyerekek egész nap reggeltől délután négyig izegtek-mozogtak. A csapatunk egyik fele biciklire pattant a másik felét autóval vitte a polgármester úr Feketenyékre a Serczel tanító nénihez. A biciklis csapat végighaladt a Fekete víz partján, úgy jutott el a célba. A gyerekek kitartóan tekertek, meg sem kottyant nekik a táv, pedig voltak köztük ötévesek is. A napot fürdőzéssel folytattuk. Volt minden, mi szem-szájnak ingere. A pizzáért és muffinokért nagy köszönet Katus néninek. Nagyon fincsi volt minden. A dinnyét Ildi néni küldte nekünk , ami nagyon finom volt. Mindenki elfáradva ugyan, de élményekkel tele tért haza délután. Köszönet a tanító néninek, hogy elmehettünk.

             Gyorsan eltelt az Izgő-Mozgó nyári táborunk első hete. Tényleg tele volt mozgással, amit a gyerekek imádtak. Ez a videó kis betekintést nyújt az eltelt öt napba. Hétfőn folytatás következik, de ezen a héten a kezünk fog talán többet mozogni.- ezen a linken érhető el a videó:  

             

          • Izgő-Mozgók 4. nap

          • Ezen a napon se unatkoztunk az biztos. Voltunk kinn a teniszpályán, ahol kipróbálhatták a gyerekek a tenisz alapjait. Aszfaltrajzokat is készítettek, játszottak, hintáztak. Nem maradhatott el a reggeli sem a jó levegőn. Visszatérve az iskolába meghallgatták a tanító néni előadásában a Három kismalac meséjét,utána színeztek, rajzoltak, gyurmáztak. Kakukkos játékot is játszottak. Néptáncot is tanulgattunk. Délután kipróbálták magukat a gyerekek egy "szumós" fociban. Szuper volt ez a nap is, mindenki nagyon élvezte.

          • Izgő-Mozgó tábor 3.nap

          • A mozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen. Hatással van egész életükre, növekedésükre, semmi mással nem pótolható. Gyermekkorban a játékos mozgás közben tanulják meg a stresszes helyzetek könnyebb elviselését, segíti őket a szociális beilleszkedésben és egy egészséges önbizalom kialakulásában is. Mai napon labdáztunk, fejlesztettük a figyelmet a csoportmunkát, énekeltünk. Mozgás után jólesett a reggeli is.

            A reggeli tesi után mindenki elfoglalta helyét az osztályban és kezdődhetett a játékos tanulás, ismétlés. Volt benne szlovák, matek, olvasás, a kicsiknek a méhecske segített a mesemondásban, kendökkel tanultuk az irányokat. Angol sem maradhatott el. Köszönet Otilka néninek.

            Délután a gyerekeknek meglepetésben volt részük. Mindenki kipróbálhatta ügyességét vízen és szárazföldön egyaránt. Az attrakciókért köszönet a Polgármester úrnak, a segítségért pedig Lajos bácsinak, Imi bácsinak, Józsikának. Nagy élmény volt ez mindenkinek. Köszönjük a Szülőknek a sok gyümölcsöt, zöldséget, kalácsot. Nagy köszönet illeti az Öreg Fekete-víz Helyi Akciócsoport képviselőit, Kovács Lajost, Tuba Lajost és Lénárt Viktóriát.

          • Izgő-Mozgó tábor 2. nap - 2021.augusztus 10.

          • Vidáman kezdtük a mai napot is. A reggeli torna bizony nem maradhatott el. Tesi közben is lehet ám sokat tanulni, nem volt ez másképp ma sem. Ismerkedtünk az irányokkal, tanultuk a színeket, számoltunk is, szlovákul is tanultunk, csoportosítottunk és még énekeltünk is. Utánoztuk az állatok járását, felidéztük szlovákul is a neveiket. Reggeli után az Utazó planetárium interaktív előadását tekinthettük meg. A gyerekek felidézték a természetismeret és környezetismereti órákon tanultakat. Ismerkedtünk a bolygókkal, természetfilm segítségével idéztük fel a tanultakat arról, hogy miért is olyan fontos a víz, miért kell vigyázni rá, hogyan is történik a víz körforgása, milyen halmazállapotban fordulhat elő. Ez az érdekes mozi mind a tanulást szolgálta a mai napon.

            Ebéd után mindenki fürdőruhába bújt, mert következett a nap fénypontja a csónakázás, amit már alig vártak a gyerkőcök. Délelőtt a vízről tanultunk, most pedig megcsodálhattuk a gyönyörű természetben is. Nagy-nagy köszönet jár a vezekényi tűzoltóknak, hogy idejüket a gyerekekre áldozták, nem kis segítséget nyújtva ezzel a pedagógusoknak, hogy létrejöhessen e csodás délután. A vízparton míg várakoztak a csónakázók, addig sem unatkoztak, kis tűzoltókká válhattak, kipróbálták az autót is. Vizes volt mindenki, de megérte. Köszönjük!!! ​​​​​​​

          • Nyári iskola 2021.augusztus 9-20. között

          • 1.napunk az Izgő-Mozgó táborban 

            Reggel érkezés után nagy volt az öröm, beszámoltak a nyári élményeikről a gyerekek. A reggeli torna után közös játékkal folytatódott a nap. Megtanulták a tábori indulót, ebéd után pedig a nagyérdemű közönséget a Kuttyomfitty társulat szórakoztatta. 

            Ezen a linken tekinthető meg a Tábori induló