• 2022. január 10-én kezdődik az oktatás

          • Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

            Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint a tanítás a téli szünet után 2022. január 10-én, hétfőn jelenléti oktatással folytatódik tovább.

            Ettől az időponttól az iskolák visszatérnek az Iskolai Szemafor szerinti működésre :

            • a tanítás minden évfolyamban órarend szerint lesz,

            • a Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében az iskolákban mindenkinek kötelező a szájmaszk viselése 

            • a tünetmentességi nyomtatványt, ha nem sikerül átküldeni, akkor reggel aláírható 

            Mindannyiunk közös célja, hogy a tanítás az iskolában jelenléti formában folytatódjon tovább, miközben vigyázunk Magunk és Mások egészségére is. Ezért kérjük a Tisztelt Szülőket, iskolakezdés előtt teszteljék le gyermekeiket az otthoni Ag öntesztek segítségével.

            Köszönjük, hogy vigyázunk egymásra. Az iskola Vezetősége

            COVID tudnivalók

            Iskolai szemafor - tudnivalók az alábbi linken érthetők el

            Nyomtatványok - Tlačivá ( fertőzésmentesség - bezpríznakovosť)

          • Téli szünet az iskolában

          • Az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján a téli szünet 2021. december 20-tól - 2022. január 7-ig tart. A tanítás 2022. január 10-én indul újra. Mindenkinek kellemes kikapcsolódást, pihenést és szép szeretetteljes ünnepeket kívánunk!

          • Az utolsó hét a karácsony jegyében telt

          • Tanulóinkkal minden órán a karácsonyi készülődéssel, karácsony varázsával és a szeretettel foglalkoztunk. Sokat énekeltek, táncoltak, szlovákul, angulul, magyarul is készültek a szeretet ünnepére. A hét végén, mint minden évben közösen ünnepeltünk a karácsonyfa mellett és elfogyasztottuk a finomságokat a feldíszített karácsonyi asztalnál. Szívből és szeretettel készítettük karácsonyi műsorunkat a kedves Szülőknek, igaz csak online térben, de így is tele volt gyermeki mosollyal és meghitt szeretettel. 

             

             

            Szlovák órán tanultuk - Roľničky 

            Utolsó nap az iskolában - ünnepre hangolódva

            Az angol ének és a karácsonyi műsor a következő linken tekinthető meg

          • Mézeskalácsot sütöttünk

          • Aranyosi Ervin: Karácsonyi sütemény

            "Süssünk karácsonyra szeretet süteményt,hozzuk vele vissza szívekbe a reményt!Szedjük össze szépen a hozzávalókat,tegye boldoggá a belőle falókat!

            Kezdjük egy nagy adag meleg szeretettel,mit szerető szívvel gyúr bele az ember,majd vegyük elő a türelem szitáját,s mielőtt sértenél, a szót itt szitáld át!"

          • Hóember, hógolyó, friss levegő - ez mind csudajó!!!

          • Végre lehullott az első hó!! Ezen a pénteki reggelen igyekeztünk is kihasználni, hogy kicsit élvezhessük közösen a téli mókázást. Ugye tanulni nem csak padban lehet, így a szlovák, testnevelés, természet - ezek mind megjelentek e röpke óra keretében. Jól kimozogtuk magunkat, beszívtuk a friss levegőt, jobban ment a tanulás is utána.

            A mókázásról a videó itt tekinthető meg:

          • Megjött a Mikulás

          • Nagyon szépen köszönjük a tanulók nevében is az ajándékokat!!! A csomagokat a polgármesteri hivatalnak, további ajándékokat a Csemadok helyi alapszervezetének, az Önkéntes Tűzoltó Szervezetnek, Duba Lillának, ifj. Énekes Pálnak, a Szülői Szövetségnek és a pedagógusoknak. A virágcserép hóember díszt pedig Kamenár Líviánakaz asztali foci összeszerelését Márknak és Imi bácsinak!! Örülünk,hogy ennyi támogatónk van!!

          • 2021.november 30-án "Hétpróbázott az elsősünk"

          • Igaz, hogy iskolánk kicsi, elsősünk pedig csak 1 van, de mi őt is éppúgy mintha többen volnának, kellőképpen "levizsgáztattuk". Nagy nap volt ez számára, mivel nem a tanító néniknek, hanem a társainak kellett most megmutatnia, hogy eddig mit is tanult meg. Volt itt minden: matek, szlovák, magyar, angol, természet, zene, olvasás, írás. Olyan ügyesen vette az akadályokat, hogy a nagyobb társai nem győzték dicsérni. Nagyon örülünk, hogy ezt az iskolát választatotta.

            "Okos vagyok, ügyes vagyok,...

            ezt mondták ma rám a nagyok.

            A "Hétpróbát megcsináltam, a 7 birodalmat mind bejártam.

            Aranytallért tarisznyámba gyűjtöttem, Nevesincs király fiának

            mindet el is vittem. Tudásország fája így kizöldült, a királyfi

            ennek nagyon megörült. Lett is ám nagy dínom-dánom,

            evés-ivás, vigadalom. A királylány megfogadta, hogy a tanulást továbbra sem hagyja abba.

          • Informatika óra a 3-4. osztályban

          • Közös informatika órán vettek részt a harmadik és negyedik osztályos tanulók. Most egy kicsit másképp, mivel az órán az volt a dolguk, hogy közösen, két vegyes csoportra bontva először építsék meg a Lego robotot, majd pedig a számítógépes program segítségével programozzák be és hozzák mozgásba. Kétfajta Lego-val dolgoztak, mert 2doboz áll a rendelkezésünkre jelenleg, a gyerekek nagy örömére. Sikerült az alkotás, mozgásba jöttek a robotok, élvezetes volt az óra mindenki számára. Nagyon ügyesen dolgozott mindenki. A feladatokat maguk között osztották szét, van aki épített, van aki a hozzávaló darabokat kereste, van aki a programozást vállalta, a végén pedig kész lett a közös alkotás. Lényeg, hogy a csapat együtt dolgozott és közben állandóan gondolkodott és beszélgetett. 

            A videó az alábbi linken tekinthető meg:

          • Sporteszközöket kapott iskolánk is

          • A Magyar Kormány jóvoltából hasznos és sokak számára kedves ajándékban részesültek az ősz folyamán a felvidéki magyar iskolák és diákjaik. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága  301 magyar nyelven oktató intézmény, alap- és középiskola, szakközépiskola és gimnázium részére jelentős értékű sporteszköz csomagot juttatott el a Felvidékre. Galántára is megérkezett a nagyvonalú ajándék, melynek átadására - november 25-én került sor, amit az SZMPSZ Galántai Területi Választmánya valósított meg. Mivel a jelenlegi járványügyi korlátozások nem tették lehetővé, hogy egyszerre, egy időben találkozzanak a járás intézményei, ahol járásunkban magyar nyelvű oktatás zajlik, ezért az előre kiküldött időbeosztás alapján várták az iskolák képviselőit. A sportszercsomagok különféle eszközöket tartalmaznak: labdákat, stoppereket, bójaszetteket, koordinációs készséget-, állóképességet és erőnlétet fejlesztő eszközöket.  A diákoknak kívánjuk, hogy sok örömüket leljék az ajándékokban. Köszönjük a Magyar Kormánynak!!

          • Robotika szakkör indult az iskolában

          • A helyi önkormányzat egy Lego Spike essential és egy Lego Spike prime vásárlásával járult hozzá a szakkör indulásához. Nagyon szépen köszönjük ezt a segítséget, így iskolánk tanulói a Lego robotok segítségével képesek lesznek különféle feladatot megoldani közös erővel, nagyon fontos itt az együttműködés, fejlődik a logikus gondolkodás. Ez egy olyan eszközkészlet, amely számos lehetőséget biztosít az oktatói és a tanulói kreativitásnak is. Használható úgy a matematika, mint a természettudományos tanórák keretében is.

            Elkészült az első Lego robot - a videó a linken megtekinthető

          • LEGO Education Academy - robotikai alapképzés

          • Ahhoz, hogy egy iskola fejlődni tudjon, a pedagógusoknak is állandóan tanulni kell. Nincs ez másképp nálunk sem, pedagógusaink sok szakmai továbbképzésen vesznek részt.

            November 16-án iskolánk pedagógusa részt vett egy robotikai alapképzésen, ahol ismerkedtünk a LEGO SpikePrime legújabb csomagjával. Egész nap "LEGOztunk". Fantasztikus előadónknak - Hanesz Angelikának köszönhetően, minden résztvevő elsajátította az alapokat. Köszönet a szervezőknek is!

            Iskolánkban is szeretnénk,ha indulhatna ilyen szakkör, mely a gyerekek sokrétű fejlődését segíthetné.

          • Ipolyi Arnold népmesemondó verseny

          • Iskolánk tanulója , Benedek Máté, aki csupán másodikos, bekerült Zsigárdon a kerületi fordulóban a népmesemondó verseny döntőjébe aranysávos versenyzőként. 

            2021.november 18-án a döntőben, ami online formában zajlott, csodálatosan szép eredményt ért el. Az 1. kategóriában szerepelt és ezüst sávos besorolást kapott. Nagyon büszkék vagyunk tanulónkra!!! Csak így tovább Máté!!! Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

            Máté meséje az alábbi linken hallgatható meg.

          • Online iBobor informatikai verseny

          • Iskolánk tanulói bekapcsolódtak az iBobor informatikai versenybe, mely online formában zajlott. Nagy volt az izgalom, hogy sikerül-e megoldani a feladatokat. 20 tanulóból 8-an sikeres megoldók lettek. Mindenki nagyon ügyes volt,büszkék vagyunk minden tanulónkra.

          • Márton nap - november 11.

          • Tanulóinkkal felidéztük Márton nap történetét, libák készültek a képzőműveszet órán, informatikán is rajzoltak, keresték a történetet az interneten, projektmunkák készültek a negyedikben, a testnevelés órán az udvaron népi játékot játszottak,"Gyertek haza ludaim", zenén énekeltek, táncoltak. Mindenkinek jó volt a kedve, ami a legfontosabb.

          • Wocabee - őszi verseny

          • Iskolánkban a szlovák és angol nyelv oktatásánál már 3. éve használjuk a WocaBee applikációt. Nagyon ügyesen dolgoznak vele már a másodikos tanulóink is.  A tanulók a pedagógusok által elkészített csomagokat az év folyamán állandóan gyakorolhatják, nem csak az iskolában,de otthon is. Az őszi versenybe is bekapcsolódtunk, a győzelem azon múlt, hogy ki mennyit használja, mennyit gyakorol. Gyűltek a pontok és nagy örömünkre iskolánk tanulója, a negyedikes Vaneska szorgalmának köszönhetően egy okosóra boldog tulajdonosa lett. Gratulálunk!!!!

          • "Iskolai bekukkantó"

          • November 2-án délelőtt iskolai bekukkantóra hívtuk meg a nagycsoportos ovisokat. Mindenki ügyes volt! Mesét olvastunk, énekeltünk, játszottunk, rajzoltunk, feladatokat oldottunk, nyírtunk, ragasztottunk és szlovákul is tanultunk közben.

          • Természetismeret óra a csillagvizsgálóban

          • A legrégebbi szlovákiai csillagvizsgáló felépítése Dr. Konkoly-Thege Miklós nevéhez fűződik. Az asztrofizikális obszervatóriumot, Európában az elsők között, 1871-ben hozták létre és a 19. század végén a legjobban felszerelt csillagvizsgálók közé tartozott. 4. osztályos tanulóink természetismeret óra keretében látogattak el az ógyallai csillagvizsgálóba. A csillagvizsgálóban nappal és éjjel is megfigyelhető az égbolt, sajnos ezt a mai napon nem lehetett megnézni technikai okok miatt. Tanulóink viszont megtekintették a csillagvizsgálló állandó kiállítását , a Planetáriumban vetítéssel egybekötött előadáson keresztül ismerkedtek a csillagokkal ,csillagképekkel és a Naprendszer bolygóival. Sok új ismeret megszerzésével tértek vissza az iskolába.