• Tompa Mihály járási vers és prózamondó verseny Galántán

          • Iskolánk tanulói  Galántán szerepeltek a Tompa Mihály Vers és Prózamondó verseny járási fordulóján. Minden tanulónknak szívből gratulálunk, nagyon ügyesek voltak!!!!

            1. kategória vers: Szalai Enikő - 2.osztályos - aranysáv, Toronyi Olivér - 1. osztályos - bronzsáv

            1.kategória próza: Mácsodi Vivien - 3.osztályos- ezüstsáv, Benedek Máté - 3.osztályos - aranysáv

            2. kategória - 4. osztály vers: Bordovács Zsófia- bronzsáv, Gyerák Áron - ezüstsáv, próza- Kovács Vaneska -bronzsáv, Dudáš Ester - ezüstsáv

            A kerületi versenyen majd Enikő és Máté képviseli az iskolát. További sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!! Minden tanulónkra nagyon büszkék vagyunk

          • Álarcosbál

          • 2023. február 17-én a tavaszi szünet előtti utolsó napot mókázással töltötték a gyerekek az iskolában.

            Nagy volt biz a vigadalom. A gyerekek jelmezbe bújtak, az asztalon

            finomságok sorakoztak. Roptuk a táncot, versenyeztünk, közben pedig ittunk-ettünk. Köszönjük a sok-sok fánkot, sütit és más nyalánkságot. Pezsgőt bontva koccintottunk, a hangulat tetőzött, mert a szünet elkezdődött.

          • Farsang hete

          • Farsang hete - tanultunk, közben tornáztunk, színeket varázsoltunk a fehér rajzlapokra, farsangi toldalékolót oldottunk, énekeltünk,táncoltunk.

          • Pedagógusok aktualizációs képzése

          • Iskolánkban pedagógusaink részére február 10-én aktualizációs képzést szerveztünk, ahová meghívtunk még pár pedagógus kollégát. A képzést Tóth Erika tartotta, akinek hálásan köszönjük, hogy elfogadta a felkérést, és sok új ismerettel gazdagította a jelenlévőket. Folytatás majd áprilisban. Már most várjuk!!!

          • Tompa Mihály vers és prózamondó verseny - iskolai forduló

          • Verset tanulni jó és hasznos. A gyerekek tanulási képességeinek fejlődésében, a tudásanyag elsajátításában nagyon nagy szerepük van a memoritereknek. A verstanulás elkísér minket óvodától egyetemig. (Cseh Tamás után, szabadon…)

            A verstanulás fejleszti az emlékezetet, az intellektust, az általános műveltséget, egyszóval, mindent.

            Tanulóink öttagú zsűri előtt szavalták el tanult verseiket és prózáikat. Nagyon nehéz dolga volt bizony a zsűrinek, mert mindenki nagyon ügyes volt és mindent beleadott, hogy előadása sikerüljön. Büszkék vagyunk rátok gyerekek!!!

          • Magyar Kultúra Napja - így emlékeztünk mi

          • Első osztály 

            Kicsi elsőseink az olvasás órán ismerkedtek a Magyar Himnusz szövegével. Először összerakták a verssorokat, felragasztották, utána el is olvasták, bizony mondhatjuk nagyon szépen!!! Igen ügyesen dolgoztak!!!

             

            2-3. osztály

            Interaktív olvasás órát tartottunk a 2-3, osztályban. Kalandos irodalmi feladatokat kellett megoldaniuk, melynek végén eljutottak a magyar himnusz kéziratához. A himnuszt persze le is írták és meg is tanulták. 

             

            Negyedik osztály

            Negyedikes tanulóink Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak az iskola tanulóinak, szavalták a verseit is. A verselésbe besegítettek a 2-3,osztályosok is. A végén gyönyörűen elszavalták negyedikeseink a magyar himnuszt. Nagyon ügyesek voltak. 

            Petőfi Sándor versei - képekben

          • Bekukkantóra hívtuk az ovisokat

          • . A Magyar Kultúra Napját mi is megünnepeltük kisebbekel, nagyobbakkal egyaránt. Az oviból is pár bátor gyerkőcöt vendégül láttunk az órán.

            Elsőseink, másodikosunk és az ovisok meghallgatták Cződörné Szüllő Mária meséjét a Kiváncsi kisverebekről. Marika néni, ki e mese írója, Pitvaroson lakik, de vezekényi gyökerekkel rendelkezik. Mindig figyelemmel kíséri az iskola életét, pár alkalommal már el is látogatott közénk.

            Mesehallgatás után a gyerekek picit megmozgatták lábaikat,kezeiket a verebes mondókára, elénekelték a verébnótát és végül lerajzolták, nyírták és ragasztották a mesében megszólaló verebeket. Nagyon ügyesen dolgozott mindenki

          • Testnevelés órák a jégen

          • A korcsolyázás egyfajta kikapcsolódást és a mozgás örömét nyújtja, de fejlesztő eszközként is nagyon jó. Fejlődik az egyensúlyrendszer, erősödik az idegrendszer, téri tájékozódás, mozgáskoordináció. Az egész testet átmozgatja.

            Falunk Önkormányzatának köszönhetően már második télen élvezhettük a műjégpályát a kultúrház mellett. Nagyon örültünk, hogy az iskolából a testnevelés órákat is itt lehetett megvalósítani. Mindenki megtanult korcsolyázni. 

          • Mesevarázs bábszínház előadása

          • Az Új évet a farsang jegyében kezdtük a "Hurrá, itt a cirkusz" c bábelőadással január 10-én, mivel ellátogatott hozzánk az eperjesi Mesevarázs bábszínház Ági és Böbe néninek köszönhetően. Az előadás ingyenes volt, mely a Budapesti Magyarság Háza jóvoltából valósulhatott meg.

            Farsang révén itt a mulatságok ideje, mi is sokat mulattunk az ovisokkal együtt, kiket meghívtunk az előadásra. Megnevettetett Jancsi bohóc, kígyót bűvöltünk, kecses lovak táncoltak, oroszlánok parádéztak, itt járt Mása a kötéltáncos, akinek ügyességét mindenki megcsodálta. A cirkuszi mutatványok végén nagyot bulizhattunk Törpillával és Törppapával, Hókuszpókkal. Az előadás után papírból bohócot lehetett hajtogatni és színezni, a nagyobbak pedig kötőtű nélkül tanultak meg kötniígy készült a kötél a kötéltáncos részére. Mozogtak a kezek, figyeltek a szemek, fantasztikus volt a hangulat. Köszönjük ezt a csodás két órát, ami kitöltötte és interaktívvá varázsolta a képzőművészet, zene és testnevelés óráinkat. Csodásan vágtunk neki az új évnek!!!

             

          • Karácsonyi műsor - 2022. december 21.

          • Szent ünnep van, gyújtsd a lángot,

            Dúdolj boldog dallamot, kívánj szívből szép világot,

            Kívánj békés holnapot, lásd a mosolyokon át a gyönyörű csodát,

            A szívek fénylő angyalát, égen földön várnak ránk. (Nox)

            Tanulóink december 21-én karácsonyi műsorukkal ismét könnyeket csaltak szüleik és nagyszüleik szemébe. Nagyon-nagyon ügyesek voltak, éreztették a karácsony igazi üzenetét, szeretet csak szeretettel lehet adni. Köszönjük mindenkinek,aki megtisztelte jelenlétével a gyerekek műsorát!!

            Mindenkinek Áldott, békés, szeretteljes ünnepeket kívánunk!!!

          • Mézeskalács díszítés az iskolában

          • December 8-án délután, igazi alkotóműhellyé változott az osztály, megérkezett Nagy Tímea néni, aki a mézeskalácsokat mesterien tudja díszíteni és sütni is. Nekünk is hozott jópárat és segítségével, tanácsaival tanulóink keze alól is csodás alkotások kerültek ki. Köszönjük a Szebb Vezekényért Társulásnak, hogy meghívta közénk Tímea nénit Kaptunk mézeskalácsot Énekes Erzsi néniéktől is, ami szintén nagyon finom volt, a gyerekek pillanatok alatt meg is ették, köszönjük mindenkinek a kedvességet!!

          • Mézeskalácsos karácsony a honismereti múzeumban - Galántán

          • Tanulóinkkal december 8-án reggel, Galántára utaztunk a helyi járattal. Ellátogattunk a honismereti múzeumba, ahol interaktív előadáson vettünk részt - melynek témája a karácsonyi szokások, mézeskalács díszítés volt. A téma magába foglalta a honismeret, természetismeret és képzőművészet órák anyagát így karácsony előtt. Nagyon meghitt, csodás délelőttöt töltöttünk a múzeumban, ahol Holop Erzsike néni varázsolta el a kis csapatot előadásával, melyet karácsonyi dalocskákkal háláltunk meg. Úton a buszmegállóhoz megálltunk a Városi hivatalnál, ahol a fotósarokban fényképezkedtünk is.

          • Pitagorasz verseny iskolai forduló

          • Iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói december 7-én bekapcsolódtak a Pitagorasz matematika verseny iskolai fordulójába.

            A harmadik osztályból sikeres megoldók lettek: Mácsodi Vivien, Cződör Levente és Benedek Máté.

            Negyedikesek sikeres megoldói: Kovács Mónika, Dudás Ester és Bordovács Zsófia. Mindenkinek szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk a járási fordulóban!!

          • Beszélgetés a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

          • December 3-án van a Fogyatékkal élők világnapja. Iskolánkban naponta téma, beszélgetünk a gyerekekkel róla, mert itt tudják,hogy ők is épp olyan értékesek, mint az egészséges társaik. Együttérzésből, toleranciából, példát mutatnak minden felnőtt számára.

            Olyan feladatokat kellett kipróbálniuk, mint például - kikerülni vakon az akadályokat, hogyan ülünk le a székre kezünk segítsége nélkül, kéz nélkül enni is nagyon nehéz, labdázni SE könnyű,láb nélkül nehéz a mozgás. Fontos, hogy becsüljék társaikat, mert ezeknek az embereknek, bizony nagyon nehéz minden.

          • Robotika világbajnokságon járt a vezekényi csapat

          • Kicsi falunk csapata robotika világbajnokságon járt Dortmundban

             

            Iskolánk volt tanulói, akik ma már ötödikesek ugyan, egészen a világbajnokságra tornázták fel magukat robotika terén. Júniusban Kassán rendezték a WRO - robotolimpia országos versenyét, ahol nagy örömünkre elsők lettek, így a következő megmérettetés, ami már most novemberben volt, az a Világbajnokság. A Vechas csapat tagjai : Énekes Liza, Jakócs Sámuel és Álló Amanda képviselték falunkat és egyben volt iskolájukat ezen a versenyen. 

            Nagyon vártuk már 2022. november 16-át, hogy a várva várt nap bekövetkezzen. Kimondhatatlan Nagy hálával tartozunk "Támogatóinknak!!!", akik nélkül ez csoda nem történhetett volna meg. Köszönettel tartozunk Tinának és Julcsinak is az Edutus Egyetemről, kiK mindig segítőkezet nyújtottak. Kassáról Angelika néninek, akíi mindig biztatta a csapatot, hogy csak előre, sose hátra!! Nagy munka volt mögötte gyereknek, tanárnak, segítőnek egyaránt. Mikor Kassán elsők lettek, azon dolgoztunk állandóan, hogy ez kihagyhatatlan alkalom, ami lehet először és utoljára sikerült, tehát mindent megmozgattunk, hogy a nem kevés kiadással járó világbajnokságra ezeket a gyerekeket eljuttassuk. Sok-sok segíteni akaró embert sikerült találni és bebizonyítottuk, hogy bizony, ha egyesek úgy tartották, hogy ilyen kicsi falu minek is akar ilyen helyre menni, mi akkor is elmegyünk,mert ott a helyünk!!!! Mérhetetlenül Nagy hálával tartozunk mindenkinek, aki bármi módon segítette kicsi csapatunknak valóra váltani célját!És igen, a kicsi falusi gyerekek bizonyítottak, először azzal, hogy kijutottak és azzal,hogy megállták a helyüket és nem akárhogyan!!! a 82 csapatból a 44. helyen végeztek. Fantasztikusak voltak, csak gratulálni lehet nekik!!!! Büszkeségeink vagytok!!!!

            Köszönjük a Polgármester úrnak,hogy igénybe vehettük a helyi kisbuszt, Imi bácsinak és Tominak, hogy biztonságosan megtették a csapattal a több Mint 2000 km-t. Fantasztikus 4 napot tölthettünk Dortmundban. Köszönet és hála!!!A csapatot öltöztette, vagyis a trikókat nyomtatta Beta Print Tallós, a melegítőkre a feliratot pedig Anita néni készítette a csapat részére. Nagy köszönet érte!

             

            ​​​​​​​

            Iskolánkban történt - Dortumundba jutottak tanulóink 

          • Érzékenyítő foglalkozás a Meliorat központ segítségével

          • A Meliorat albári fejlesztési központ szakemberei Kása Ildikó igazgatónő és Loretta néni tartottak ma az iskolában érzékenyítő foglalkozást a tanulóknak. Az érzékenyítés egyszerre tudatos és tudattalan
            tevékenység. Fontos a gyerekekkel megértetni, hogy minden apróság számít - egy mosoly, egy ölelés, egy bocsánatkérés...a megfelelő mondat a megfelelő időben igenis nagyon fontos.