• Anyák napjára készültek az ajándékok

          • " A virág a napfényben növekszik,

            a gyermek pedig az anyja mosolyában"

            Anyukáknak készültek a táskák Anyák napjára szeretettel!!!

            Köszönjük a csodás délutánt Andrea Wimmer Takácsnak, volt vezekényi tanulónak, aki a festéket hozta és a képzőművészeti foglalkozást tartotta. Nagyon szép alkotások születtek, amellyel majd minden Anyuka büszkén mehet bevásárolni.

            Anyák napja - fellépés képekben

          • Szülői bál 2023

          • Iskolánk Szülői Munkaközösségének szívből köszönjük,hogy ismét megszervezte április 22-én a Szülői bált. A hangulat fergeteges volt, köszönjük szépen mindenkinek,akí bármi módon támogatta e rendezvényt,( segítséget, szervezést, tomboladíjakat, támogató jegyeket,díszítést, termet, ...)

            Hálásak vagyunk mindenkinek, hogy ilyen kicsi közösség is tud nagyot alkotni!!!

          • Ismét volt floorball az iskolában - Drozd Tiborral

          • Április 20-án, iskolánkban folytatódott a floorball szabályainak elsajátítása. Tanulóink nagyon szeretik ezt a sportot, alig várták már, hogy Drozd Tibi bácsi ismét ellátogasson közénk. Az idő is kedvezett, így nyugodtan kipróbálhattuk most az udvaron. Már harmadik alkalommal volt alkalmuk hivatásos edző segítségével játszani. Tornatermünk ugyan nincs, de játszottuk már kultúrházban, multifunkciós pályán és most pedig a frissen nyírt füvön az iskola udvarán. Alig várjuk a következő "edzést"!! Köszönjük a lehetőséget!!!

          • Vízpart és falunk utcáinak takarítása

          • Áprlis 21-én pénteken, tanulóink a tartalmas környezettudatos előadás után nyakukba vették a vízpart mentét és Vezekény utcáit, hogy összegyűjtsék a szemetet. Sajnos, rengeteget találtunk, igyekeztünk összegyűjteni. Vigyázzunk jobban környezetünkre!!!!

          • Fenntarthatósági témahét - újrahasznosítás

          • A Föld napja alkalmából április 21-én pénteken egy tartalmas előadáson vehettünk részt, amely a környezetszennyezés hatásaira és annak megelőzésére hívta fel tanulóink figyelmét. Iskolánk meghívására szeretettel látogatott közénk Lelkes Zsuzsika néni, aki az 5 ország 1 folyó" természetvédelmi program résztvevője. Az újrahasznosítás fontosságáról, a PET kalózok folyómentő akcióiról mesélt nekünk.

            A gyerekek nem csak a kupakok olvasztását próbálhatták ki, hanem többféle újrahasznosított játékot is kezükbe vehettek.

            Megismerkedtünk a TrashOut hulladéktérképező applikációval, melyet szemétszedés közben ki is próbáltak.

            Az izgalmas - élményközpontú foglalkozások után büszkén vették át az elismerő oklevelet, amelyet az "Örökbefogadott partszakasz" tisztísásáért kaptak.

            Köszönjük Zsuzsikának az élménydús délelőttöt, nagyon jól éreztük magunkat!

          • Projekthét - Föld napja

          • Alkotni jó,de közösen még jobb!!! Tanulóink örömmel alkalmazzák az új technikákat alkotás közben. A héten a Föld napja a téma szinte minden órán. Beszélgetünk, rajzolunk,festünk, magyarul, szlovákul,angolul beszélünk, éneklünk és észrevétlenül tanulunk.

          • Föld napja - Virágültetés a tűzoltószertárnál

          • Föld Napjára készülve iskolánk tanulói ismét virágokat ültettek a tűzoltószertárnál. Nagyon nagy köszenet illeti a helyi Gazdabolt tulajdonosait, akik ingyenesen biztosították községünk részére ezeket a gyönyörű virágokat. Községünk munkásai előkészítették a gyerekek számára az ágyást, így könnyen ment a munka. Mindenki kivette részét, és a végén örült a munka eredményének. Kicsi falunk így ismét "virágozhat".

          • Nyalóka gyűjtés - Lízanková výzva

          • Mindenkinek hálásan köszönjük, aki nyalókákat hozott be az iskolába a kis onkológiai betegek számára. A nyalókákat Meseország óvodába juttattuk el, ahonnan az igazgatónő szállította a gyűjtőpontra.

            "Segíteni jó"

          • Aktualizációs képzés - 2. rész

          • Iskolánkban április 4-én, kedden délután pedagógusaink, óvónőink és kedves ismerős pedagógusaink részvételével ismét tanulással és élményekkel teli 6 órát tölthettünk el az aktualizációs képzésen. Szívből köszönjük az előadónak, Tóth Erikának ezt a tartalmas napot. Tapasztalatot cseréltünk, tanultunk, alkottunk és nagyon jól éreztük magunkat!!!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!!! Köszönjük!!!

          • Nyílt nap és beíratás

          • Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!! 

            Sok szeretettel várunk mínden kedves érdeklődőtt iskolánk Nyílt napjára, melyre 2023. április 4-én reggel 8,00 órától lesz lehetőség. Megismerkedhetnek az iskola pedagógusaival, játékos tanórán vehetnek részt, 10,00 órától pedig kézműves foglalkozás várja a gyerekeket a Szomolai házaspárral. Míg a gyermek dolgozik, a szülőnek lehetősége van gyermekét beíratni az iskolába. A beíratás azonban egész április folyamán lehetséges.

            Szükséges dokumentumok: a gyermek születési bizonyítvány, a szülő személyazonossági igazolványa, egészségügyi biztosító kártya.

            Tisztelt Szülők!
            A 2023/2024-es tanévre azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2023. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. 

            A beíratásra  2023. április 1. és 30. közt van lehetőség.  

            Ebben az évben már nem kérhető az iskolakezdés elhalasztása. Amennyiben a kisgyermek még nem iskolaérett, az óvoda igazgatónője dönti el, hogy a gyermek még egy évig óvodába fog járni.
            A gyermeket rendszerint abba az iskolába kell beíratni, amely a lakhely szerinti befogadó iskola. A szülő kérvénye alapján a gyermek beírható bármely más iskolába is, ehhez a választott iskola igazgatójának beleegyezése szükséges.

            Érdeklődni a beíratással kapcsolatban személyesen, vagy a 0908771547-es telefonszámon  lehet.

            A kérvényt mindkét szülőnek fontos aláírnia. A kitöltött dokumentumokat kikérhetik az iskolában.

             

            Köszönjük, ha minket választ!!!

          • Tompa Mihály Vers és Prózamondó - országos elődöntő Galánta

          • Március 30-án került sor Galántán a Tompa Mihály Vers és Prózamondó verseny országos elődöntőjére. Iskolánkat 2 tanuló, másodikból Szalai Enikő vers, harmadikból Benedek Máté - próza kategóriában képviselte. Mindketten ezüstsávos besorolást értek el. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, méltón képviselték iskolájukat! Szívből gratulálunk gyerekek!!!

          • Pitagorasz verseny Galántán - járási forduló

          • Március 20-án került megrendezésre a járási Pitagorasz matematika verseny Galántán a P3 és P4 kategóriában. Iskolánkat 6 tanuló képviselte. Harmadikból: Benedek Máté, Cződör Levente és Mácsodi Vivien.

            Negyedikből: Dudáš Ester, Kovács Mónika és Bordovács Zsófia

            Tanulóink nagyon ügyesen szerepeltek, igaz, nem kerültek a sikeres megoldók táborába, de van aki csak 1 ponttal teljesített kevesebbet. Mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy merték vállalni e megmérettetést.Ügyes csapat!Polgármester úr a nehéz munka után pizzára is meghívta a őket.

          • Florbal az iskolában

          • Iskolánk tanulói  a testnevelés órákon elsajátították florbal alapjait, Drozd Tibornak köszönhetően a galántai florbal klubból. A gyerekeket szinte elvarázsolta, nagyon élvezték a játékot. Mivel az iskolának nincs tornaterme, az idő pedig még nem volt a legjobb, ezért a helyi kultúrházban folyt az óra. Második alkalommal  viszont a gyönyörű időnek köszönhetően a multifunkcionális sportpályán élvezték a játékot a gyerekek. Úgy a lányok, mint a fiúk nagyon ügyesen elsajátították a labdavezetést, kapuralövést, már kis meccset is játszottak az óra végén. Nagyon szépen köszönjük Drozd Tibornak, hogy eljött közénk és egy új sporttal ismertette meg tanulóinkat.

          • Könyvtárlátogatás a Csallóközi könyvtárban Dunaszerdahelyen

          •  

            A gyönyörű időt kihasználva honismeret és környezetismeret órákon autóbuszra ültünk, amellyel Szerdahelyre utaztunk a CSALLÓKÖZI KÖNYVTÁRBA. Útközben ismerkedtünk a szomszédos falvakkal, figyeltük az ébredező természetet. Ismételtük a közlekedési szabályokat. A könyvtárban szeretettel fogadtak minket, itt tartottuk meg az olvasás órát. Zsuzsa néni a "Cicamica" gyermekkönyvtár részlegen részletesen bemutatta milyen könyvek találhatók a polcokon, mesét hallgattunk, feladatokat oldottak a gyerekek a mesével kapcsolatban, végül mindenki beleolvashatott választott könyvébe. Laci bácsi még a 3D nyomtatót is megmutatta, a gyerekek nagy örömére. Kis meglepetést is kaptak, egy könyvjelzőt, amit ezen a nyomtatón készített számukra.

            A napközis délutánt is Szerdahelyen töltöttük el, nem máshol,mint a játszótéren. Fáradtan kicsit, de élményekkel teli értünk vissza az iskolába.

          • Rajzpályázat - Petőfi versek gyerekszemmel

          • Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a "Petőfi versek gyerekszemmel" című rajzályázatba, amelyre a Pitvarosi ( testvérfalunk) Rákóczi Szövetség helyi szervezete kérte még tanulóinkat. Nagyon szép alkotások készültek.
          • Poznaj slovenskú reč - járási fordul

          • Március 17-én pénteken zajlott a "Poznaj slovenskú reč" járási fordulója Tallóson az iskolában. Az első kategóriában a 3-4. osztályosok mérték össze tudásukat szlovák nyelvből. A gyerekek nagyon ügyesek voltak

            Iskolánkat harmadikos tanulónk, Gelnický Sebastian képviselte, aki bátran és ügyesen oldotta a feladatokat a negyedikesek között. Nagyon büszkék vagyunk rá!!!

          • Neveljünk munkával, avagy hogy kerül a szőlő az asztalra

          • Tanulóink  meghívást kaptak Cződör Zoli bácsihoz, ki nem más, mint a híres vezekényi Vinotéka tulajdonosa,  hogy tapasztalatot szerezzenek szőlőtermesztés terén. Ugye szeptemberben megnézhették,hogy készül a szőlőből bor, akkor elhatározták,hogy tavasztól majd végigkisérik a szőlészetben a munkát a szüretelésig. Most van itt az ideje a szőlő metszésének, így kicsit tanultak és segítettek is a munkában. Ez a munkára nevelés és természetismeret órák keretében történt - igazi élménypedagógia volt. Köszönjük szépen Zoli bácsinak a türelmét és hasznos tanácsait, Gabika néninek pedig a finom teátJövünk legközelebb is!