• Elsőseink avatása

          • Volt ma móka, kacagás, megtörtént az "Avatás" az elsőseinknél.

            Elsőseink sünik voltak, "Hangavaron" araszoltak. Felismerték az á-t, és ó-t is, hemperegtek is egykicsit. Meglelték a "Számerdőt" is, ahol az okos kis sünik összeadtak és kivontak. Betévedtek egyszer csak, egy csodás színes kertbe, aminek a neve nem más, mint "Betűvetés kertje". Találtak itt jó sok mindent, meg is ebédeltek, s ami nem fért már beléjük, almát,körtét, répát,krumplit, tüskéikre tűzték. Közben azért próbálták, krétával a kezükben, felírni, hogy mit is kell még begyűjteni télire. E kiskertből kijutva vígan mendegéltek, miközben valahogy egy "Nyelvbozótba" tévedtek. Itt aztán jól kellett forgatni a nyelvecskét, de ők bizony megtanulták egykettő a nyelvleckét. Ügyes volt itt biz minden süni, mentek tovább boldogan, nem okozott nekik gondot az ingoványos "Mozgóösvény" sem. Itt egy kicsit megmozgatták az elfáradt izmokat, s friss erővel útnak is indultak. Ellőttük egy "Dallamtisztás" kerekedett szélesre, hol hangjukat kipróbálva, énekeltek, táncoltak, pár hangszerrel a kezükben zenekart is alkottak, meghívták a barátokat s jó nagy bulit csaptak.

          • Robotgirls na WRO 2023 Panama - svetová robotická súťaž

          • Náš dievčenský Robotgirsl tím sa zúčastnil v júni na súťaži robotiky v Košiciach, kde vyhral 1. miesto v kategórii elementary a tým sa klasifikoval do celosvetovej súťaže na WRO 2023 do Panamy. 

            Veľmi veľa ľudí sme oslovili, začali sme zhánať sponzorov, rodičia a organizácie našej obce si pridali pomocné ruky a tak sa nakoniec podarilo získať financie na súťaž. 

            Ďakujeme všetkým našim sponzorom a ľuďom dobrým srdcom, že naše žiačky sa mohli zúčastniť takej veľkolepej súťaže v Strednej Amerike v štáte Panama. Bol to pre nás neuveriteľný zážitok.

            Ďakujeme každému za podporu !!!

             

            Robotgirls csapatunk Szlovákiában első helyen végzett a robotika versenyen Kassán az elementary kategóriában, így elnyerte a lehetőséget,hogy részt vegyen a Panamában rendezésre kerülő robotika világbajnokságon. Nagy volt az öröm, de az aggályok is, hogy honnan is tudunk majd annyi pénzt szerezni, hogy ezt a kiadásokat fedezni tudjuk. Nagy lett az összefogás, iskolánk Szülői Szövetsége, a helyi szervezetek és a tanító nénik is hatalmas munkába kezdtek annak érdekében, hogy mindez sikerüljön. Megtörtént a csoda!!! Rengetegen támogattak, így kicsi iskolánk csapata november 3-án útnak is indult, hogy felfedezze a messzi Amerikát. Az út hosszú és nagyon fárasztó volt, de mindenki igyekezett megbirkózni az átállással és a versenyen már teljes erőbedobással munkához látott. A lányok kitűnő helyezést értek el, mivel a 82 induló csapatból az elementary kategóriában az 51. helyet szerezték meg. Büszkék vagyunk tanulóinkra!!!! 

            Köszönet és hála mindenkinek a támogatásért!!!!

            Projekt sa realizoval  finančnou podporou TTSK

             

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore spoločnosti Siemens s.r.o.

          • Közlekedj okosan!!

          • Tanulóink szeptember 14-én izgalommal várták 10.30 kor a helyi buszmegállóban a járat érkezését, mert a tesi órát nem otthon, hanem Galántán a Terkar közlekedési pályán tölthették el. Ugye rögtön részesei lehettek a tömegközlekedésnek, a városban figyeltek, hogy az átjárón keljenek át. A nagyobb tanulók felelevenítették a már tanultakat, a kisebbek pedig bátran pattantak a rollerokra, követve az utasításokat. Volt itt fényjelző, vasúti átjáró, útkereszteződés, parkoló. Kellemesen elfáradva és sok tapasztalattal tértek vissza az iskolába

          • Színházban jártunk Dunaszerdahelyen

          • Lázár Ervin-A Négyszögletű Kerek Erdő meséiből láthattuk Dömdö-Dömdö-Dömdödöm történetét a Szegedi Pinceszínház előadásában. A mese szereplői: Mikkamakka, Ló Szerafin, Vacskamati, Bruckner Szigfrid az oroszlán, Aromo a nyúl és Dömdödöm. A szereplők bemutatták az erdőlakók csökönyös természetét, és rámutattak arra, hogy milyen nehéz a másiknak igazat adni, elfogadni olyannak,amilyen. Mindenre azonban van megoldás, ami nem más, mint a szeretet. Nagyon tanulságos kis történet volt mindenki számára.

            A színház után még volt idő kis játékra, fagyira is.

          • Szőlőfürtön szőlőszem - Szüretelni segítettünk Zoli bácsinak

          • Már többen várták a gyerekek közül ezt a napot, hiszen a szőlőt ők nyírták és bújtatták tavasszal. Most jött el az ideje, hogy beérett a "munkájuk gyümölcse" és újra kicsit segíthettek Zoli bácsinak a szüretnél. Elsőseink is élvezték a szüretet, kivették részüket a segítségből. Köszönjük a szíves vendéglátást Gabika néninek, a türelmet és élménydús beszámót Zoli bácsinak! Jövünk legközelebb is szeretettel!

             

          • Iskolai kirándulás Megyerre - Magyaroszág

          • "A mese az a hely, ahol a gyermek megtanulja, hogy a jó és a rossz küzdelme örök, de a szeretet mindig győzedelmeskedik.” – Madeleine L’Engle

            Tanulóink már korán útnak indultak, hogy ellátogathassanak Magyarország legkisebb falujába Megyerre, amely egy" Mesefaluvá" változott. Csodás környezetben királylányok, királyfiak kíséretében járták be a falu zegét-zugát, ahol énekeltek, táncoltak, királylányt kacagtattak, ettek-ittak. Köszönjük a gyerekek nevében mindenkinek, akí hozzájárult, hogy megvalósulhatott ez a kirándulás!

          • Színházlátogatás - Komárom

          • Tanulóinkkal  színházi előadáson vettünk részt a Komáromi Jókai Színházban, ahol a Kacagó királykisasszony c. "öko-mesejátékot" néztük meg. Ez a mese egy nagyon elgondolkodtató témával bír, mégpedig a környezettudatosságra hívja fel úgy a gyerekek, mint a felnőttek figyelmét.

            A mese Kacagóciában játszódott, mégpedig a Hahota palotában, ahol Höhöhö király és Hihihi királyné Kacagimpiát rendeztek, mert az országban eltűnt a nevetés a rossz idő miatt. Anina királykisasszony feladata tehát nem volt más, minthogy megmentse a bolygót. A mese üzenete számunkra, embereknek, hogy nekünk kell óvni a Földet, ezért ügyeljünk a környezettudatosságra.

            Nagyon tetszett az előadás mindenkinek, köszönjük az élményt!!! Szívből köszönjük a Szülői Szövetségnek, hogy állta az utazás költségét.

          • Kaszás Attila versmondó fesztivál Komárom

          • Negyedik osztályos tanulónk, Gyerák Áron,  részt vett a Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon Komáromban, ahol gyönyörű ezüst sávos besorolást ért el. Büszkék vagyunk rád Áron!!!

            Szívből gratulálunk az elért eredményhez és köszönjük Veronika tanító néninek a felkészítést!!!

          • Englishstar verseny kiértékelés

          • "Az idegen nyelvekkel valaki átléphet határokat, nehéz helyzeteket kezelhet, és eligazodhat a világban." (Trevor Noah)

            Harmadikos és negyedikes tanulóink sikeresen teljesítették a feladatokat az angol versenyen. Mindenki aranyérmet szerzett, az oklevelet ma adta át nekik Otilka tanító néni, aki nagyon megdícsérte a tanulókat teljesítményükért. Ketten maximum pontszámot értek el, mégpedig Stoklas Sofika és Cződör Levente, ők hátizsákot is kaptak. Csak így tovább gyerekek!!! Legyetek egyre ügyesebbek!!!

          • Felvidéki Tehetségdíjat kaptak tanulóink

          • Nagy öröm tölti meg szívünket, hogy iskolánk tanulói (kik ma már ötödikesek) is a díjazottak között voltak. Köszönjük szépen!!!

            A díjátadáson ugyan nem tudtunk részt venni, mivel épp akkor volt a robotika verseny Kassán, de utána otthon a polgármesteri hivatalban átadásra kerültek a díjak. 

             

          • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - országos forduló

          • Június 5-én a varázslatos gombaszögi völgy a mesék birodalmává változott. Ebben a mesebirodalomban feltűnt egy juhász, aki bizony nem volt más, mint Benedek Máté. Mivel értette az állatok

            nyelvét, így sok érdekes dolgot megtudott. Ezt mesélte el a nagyérdemű közönségnek, amellyel eme országos döntőn ezüstsávos besorolást ért el.

            Nagyon büszkék vagyunk tanulónkra!!! Szívből gratulálunk, ügyes voltál és csak mesélj tovább!!!

          • WRO 2023 - Kassa - tanulóink sikerei

          • Június 5-én tanulóink kirándulással egybekötött robotika versenyre indultak Kassára. Iskolánkból 2 csapat (Kovács Mónika, Dudáš Ester, Kovács Vaneska - Robotgirls - ők negyedikesek, és Cződör Levente, Mácsodi Vivien, Pavlovics Friderika - Robotmanók , ők harmadikosok) ezenkívül 2 tanuló Gyerák Áron és Valaskó Dávid, a vezekényi Vechas csapat ( Énekes Liza, Jakócs Sámuel, Álló Amanda) és a felkészítőik indultak neki a hosszú útnak. Köszönjük szépen a Polgármester úrnak, hogy biztosította a kisbuszt a csomagok szállítására, Imi bácsinak a sok ránkfordított időt, kisérőinknek pedig a sok segítséget Gyerekek, fantasztikusak voltatok!!! Robotgirls 1. hely, Robotmanók 2. hely, Vechas Vezekény - 5. hely Hihetetlenül büszkék vagyunk rátok!!!! Mindnyájatokra!!! A sok munka ismét meghozta gyümölcsét!!! Kassa gyönyörű, sok-sok élménnyel tértünk haza!!!

            Meglepetésben is volt részük a gyerekeknek, hiszen Zupko Tamás polgármester úr már várta a csapatot a szálláshelyen a verseny végén,hogy személyesen is tudjon gratulálni e gyönyörű eredményhez. Köszönjük szépen!!!

          • Természetiskolában jártunk

          • Iskolánk tanulói 2023 május 8-12. között természetiskolában vettek részt. Élvezetes napokat töltöttünk Búcson, a Tábor Resort Vinto Karkóban. A gyerekek minden nap új élményekkel gazdagodtak, rengeteget sétáltunk, ismerkedtünk a természeti szépségekkel, kulturális emlékhelyeket kerestünk fel, megnéztük a helyi Babamúzeumot, ellátogattunk az iskolába, ahol végigvezettek a búcsi tanösvényen, bekukkanthattunk a csodaműhelybe.  Heni néniéknél a táborban finom ennivalóval, sok-sok programmal vártak minden nap. Lehetett íjászkodni, főzőcskézni, állatokat etetni, halászni, mindenféle ügyességi versenybe bekapcsolódni, volt álarcosbál, esti fürdőzés és ami a legfontosabb, egy nagy játszótér. Hatalmas élmény volt ez az 5 nap mindenki számára. Szívesen megyünk jövőre is. 

          • Petőfi 200 - projekt

          • Petőfi 200 elnevézésű projekt

            Május 2-án negyedikes tanulóink egy nagyon tartalmas kiránduláson vehettek részt, amit a Szövetség a Közös Célokért, Petőfi 200 projektjén keresztül valósíthattunk meg.

            Ismerkedtek Pápa város Petőfivel kapcsolatos helyeivel, nevezetességeivel. A Református kollégiumban megtekintették a Petőfi kiállítást, ahol különféle feladatokat kellett megoldani. A finom ebéd után végigjárták a város utcáit, aki figyelte az előadást, annak sikerült a rejtvényt is megfejteni. Elfáradva ugyan, de nagyon sok élménnyel tértek haza.

            Köszönjük szépen a szervezést mindenkinek!!!

          • Englishstar versenybe kapcsolódtak be tanulóink

          • Iskolánk tanulói a harmadik és negyedik osztályból első alkalommal kapcsolódtak be az "Englishstar" nemzetközi angol versenybe. Meglátjuk majd hogy sikerült, de az a fontos, hogy új ismeretekkel lettek gazdagabbak, mivel előtte Otilka tanító nénivel sok hasonló feladatot megoldottak. Sok sikert kívánunk min- denkinek!!!