• Faluszépítés - virágültetés

          • Úgy tartja a közmondás is, hogy "Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet"

            Ebben az évben is az iskolai tanulói feladata lesz a tűzoltószertár előtti kisebb park gondozása. Ez azt jelenti, hogy ültetés, kapálás, gyomlálás, öntözés a természetismeret és munkára való nevelés órák keretében történik majd, meg természetesen a délutáni napköziben. A tanulók szeretettel gondoskodtak tavaly is az elültetett virágokról. Köszönet a helyi Gazdaboltnak a csodaszép virágokért a tanulóknak pedig a szorgos munkáért. Örülünk, hogy hozzájárulhattunk falunk szépítéséhez.

          • Nyerjünk egészséges energiát tanulóinknak

          • Holnap, azaz április 28-án indul a Kaufland üzletlánc által meghirdetett verseny a "Čerstvé hlavičky" - "Friss fejecskék", melybe iskolánk is bekapcsolódott. A projekt célja, hogy a nyertes iskola tanulói hetente friss gyümölcsben és zöldségben részesüljenek. Ehhez viszont nagy szükség van arra, hogy regisztráljon a szavazatát adó személy a www.cerstvehlavicky.sk oldalon és naponta leadja szavazatát az iskola részére. Kérünk szépen mindenkit, aki teheti támogassa iskolánkat szavazatával, ossza meg ismerőseinek a felhívást, hátha sikerül ilyen kicsi iskolának is friss gyümölcsöt és zöldséget nyernie tanulóinak, hogy egészségesebbek legyenek!!!! Mindenkinek szívből köszönjük a szavazatát. Szavazni 2022. április 28-tól lehet június 1-ig.

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny

          • Április 22. - A Föld napja

          • "A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."(Szent-Györgyi Albert)

            Iskolánk tanulóival a héten sokat foglalkoztunk a Föld napja témával. A gyerekek tudják, hogy ez a téma állandóan aktuális, hiszen nagyon fontos környezetünk védelme. Testnevelésen séta közben szemetet gyűjtöttünk, olvasáson az interaktív táblánál dolgoztunk, nyelvtan órán szineztünk, közben kerestük a szófajokat, környezet órán ragasztottunk, beszélgettünk a természet védelelméről. Szlovákon énekeltünk, táncoltunk, olvasás órán Fű Benő is készült, rajzon nyírtunk, ragasztottunk, dobozokból robotot építettünk,informatika keretében pedig érdekes szófelhők készültek. Sok ismerettel gazdagodtunk.

          • Petőfi - Tompa országos seregszemle - járási forduló Galánta

          • Iskolánkat ma a Petőfi-Tompa vers és prózamondó versenyen Galántán 3 tanuló képviselte.

            Vers - Gyerák Áron, Dudáš Ester 3. osztályosok

            Próza - Szalai Enikő, első osztályos tanuló

            Mindhármukra méltón büszkék vagyunk, hiszen ezüstsávos minősítést értek el. Gyerekek csak így tovább!!! Ismét bebizonyitottátok, hogy kisiskolában is lehet nagy dolgokat csinálni!!! Szívből gratulálunk Nektek!

          • Beiratkozás az 1. osztályba

          • Április 13-án iskolánkban húsvétváró készülődéssel egybekötött iskolai beiratkozásra került sor.

            Míg az ovisok munkálkodtak az iskolásokkal Adri néni és Laci bácsi segítségével, addig a Szūlőket egy iskolaérettség előadásra invitáltuk, ahol a Meliorat.io központ igazgatónője PaedDr. Kása Ildikó és munkatársa Vida Bernadett fogadta őket nagy szeretettel, akik az albári gyermekfejlesztő központból érkeztek. Felhívták a szülők figyelmét, hogy szívesen segítenek,ha valakinek problémája adódna gyermekével. Az előadás után megtörtént az ünnepélyes beíratás iskolánkba. Köszönjük azoknak a Szülőknek a bizalmát, akik ezt a családias hangulatú kisiskolát választották!!! Idén jelenleg 5 gyermeket írattak be, de iskolánk kapuja még nyitva áll, ha esetleg még valaki minket választana szívesen fogadjuk.

            Köszönjük szépen a videót Cséplő Ákosnak és mindenkinek a munkáját,aki hozzájárult,hogy ez a délután ilyen tartalmasan teljen.A legnagyobb köszönet pedig azoknak jár, aki iskolánk mellett döntött. Köszönjük a bizalmat!

            Iskolánkról írták - Köszönjük Szomolai Andreának a cikket

          • Óvodából az iskolába - Iskolaérettség előadás szülőknek, pedagógusoknak

          • Április 13-án iskolánkban tart előadást a Meliorat központ igazgatónője, PaedDr. Kása Ildikó.

            Az előadás 15,00 órától lesz az iskola épületében. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!!!

            A Meliorato társulás a speciálpedagógia és a pszichológia területén tevékenykedő szakemberek összefogásával jött létre 2017-ben első magyar nyelvű fejlesztőközpontként Pozsonyban, mely személyre szabott, anyanyelven történő fejlesztő foglalkozásokat és terápiákat kínál.

            A központ elsődleges küldetése a komplex speciálpedagógiai fejlesztés, emellett egyéni és csoportos foglalkozásokat és terápiákat is tartanak.

            .

            A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódik az Óvodából iskolába elnevezésű programsorozatunk!Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az alábbi helyszíneken: 

            Magyar Tannyelvű Alapiskola Vezekény ( április 13. - 15:00)

            Magyar Tannyelvű Alapiskola Kisudvarnok( április 26. - 13:00)

            Köszönjük a bizalmat!

          • Közeleg a húsvét

          • Húsvéti szokásokat elevenítettünk fel ma a testnevelés és zenei nevelés óra keretében. Falunk tojásfájára is vittünk a megfestett tojásokból, utána a templom előtti parkban perdültünk táncra. A fiúk locsolóversekkel kedveskedtek a lányoknak, akik tánccal jutalmazták őket. A megérdemelt munka után ugye jutalom is jár  - mindenki megkereshette a kicsi tojását, amit ugye nem más, mint a "húsvéti nyuszi" bujtatott el a parkban. Vidáman tértünk vissza az iskolába.

          • Iskolánkról készült

          • Kedves Szülők! Íme egy kis összeállítás, miért érdemes gyermeküknek a vezekényi iskolát választani. Felkészült, odaadó tanárok, folyamatos technikai fejlesztések, iskolabusz, táblagépek, sporteszközök… Tekintsenek be iskolánkba! Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Vezekény

          • Pytagoriasz - járási verseny

          • Iskolánk tanulói közül kilencen jutottak tovább erre a járási versenyre a harmadik és negyedik osztályból. Bízzunk benne,hogy megbirkóztak a feladatokkal és sikeres megoldók lesznek! 

            2022. április 1-én megkaptuk a verseny kiértékelését. Nagyon ügyesen szerepeltek tanulóink, kik öten sikeres megoldók lettek ezen a járási megmérettetésen. Gratulálunk!!!! Nagyon büszkék vagyunk rátok!!! Csak így tovább!!

            Harmadik osztályból sikeres megoldók lettek: Dudáš Ester, Kovács Mónika

            Negyedik osztály sikeres megoldói :                Horváth Miriam, Énekes Liza, Jakócs Sámuel

          • Nyílt nap az iskolában

          • Kedves Szülők és Gyerekek! Közeledik a beíratkozás időszaka. Iskolánk ajtaja kitárul, március 17-én Nyílt napot tartunk, hogy betekintést nyerjenek az érdeklődők a mindennapjainkba. Szeretettel várunk mindenkit!!!

          • Emlékműsor a kultúrházban

          • Méltóképpen emlékeztünk a márciusi hősökre vasárnap délután a kultúrházban. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, akik mindenki szívét megdobogtatták az előadásukkal. Nagyon ügyesek voltatok gyerekek, csodálatosan szerepeltetek!!! Gratulálunk!!!

          • Takarókat küldtünk Nagyszelmencre

          • Mai napon iskolánk is elvitte a takarókat Galántára a Pázmány Péter Alapítvány székházába,hogy segíteni tudjunk a rászorúlóknak. A takarókat köszönjük a Szülőknek és az iskola pedagógusainak, amit a nagyszelmenci Dobó István Alapiskolába juttatnak el.

          • Álarcosbál az iskolában

          • A tavaszi szünet előtti utolsó napon nagy volt az öröm, mindenki az álarcosbálra készülődött. A tanulók már jelmezben érkeztek, a tanító nénik már díszített osztállyal várták a jelmezbálba készülőket. Sokat játszottunk, táncoltunk, versenyeztünk. Nem hiányzott az asztalról a sok finomság és frissitő sem, amit nagyon szépen köszönünk a kedves Szülőknek! 

          • Projekt Spolu múdrejší 3 - Együtt okosabban 3

          • Az előző iskolai évben is bekapcsolódtunk SZK Oktatási Minisztériuma által meghirdetett "Együtt okosabban" fejlesztési projektbe. Pályázatunk idén is sikerrel járt, így 2022 februárjától egészen május végéig tanulóink számára több óra keretében tartunk majd felzárkóztató plussz foglalkozásokat szlovák nyelv, magyar nyelv és matematikából. A projekt célja,hogy a tanulók jobban felzárkozzanak és pótolják a tananyagot. 

            Spolu múdrejší 3

            Cieľom výzvy je podpora pre tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky z rozpočtu na rok 2022 vyčlenilo finančné prostriedky na rozvojový projekt „Spolu múdrejší 3“, do ktorého sa zapojila aj naša škola. 

            Cieľom projektu je podporiť tie školy, ktoré budú prostredníctvom doučovania žiakov ohrozených školským neúspechom alebo nedostatočným prístupom k digitálnym technológiám počas dištančného vzdelávania vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností.

            Projekt sa realizuje v priebehu mesiacov od februára až do mája 2022 a zapoja sa do neho žiaci aj vyučujúci našej školy.

            Realizuje sa v predmetoch slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a matematika.

            Žiaci, ktorí sa do projektu zapoja, sa formou doučovania budú venovať tým častiam učiva, v ktorých z rôznych dôvodov počas dištančného vzdelávania mali nejaké problémy a potrebujú učivo dobehnúť.

            Veríme, že doučovanie žiakom pomôže zlepšiť si vzdelávacie výsledky v škole. 

          • SZMPSZ - Sajtóközlemény

          •  

            A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2020/2021-es tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            Az 1. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt támogatás összege személyenként: 61 EUR.

            A támogatás kifizetése 2022. január 31-én kezdődik meg.

            A kifizetések a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

            SZMPSZ

            BGA Felvidék

          • Koripálya Vezekényen - jól kezdődött az új év

          • Testnevelés óra a jégen !

            A kondíciónk megőrzése egész életünk alatt fontos. A rendszeres mozgás általában kondicionáló hatású, azonban vannak olyan sportok, melyek fokozottan azok, ilyen például a futás vagy a korcsolyázás.

            Amennyiben egy gyermek kiskorban elkezd korcsolyázni, úgy egyensúly érzéke is hamarabb kifejlődik, így más sportokban is ügyesebb lesz a vele egykorú társainál. A rendszeres korcsolyázás a helyes tartás kialakulásában is jelentős szerepet játszik, hiszen fejleszti a gerinc izmait, ezáltal erősíti a hátat. Megakadályozza a görnyedt tartást és a gerincferdülést.

            Iskolásainknak megadatott, hogy ezt a sportot, nálunk Vezekényen kipróbálhassák. Ma a tornaóra már a jégen történt. Minden gyermek élvezte a friss levegőt, mozgást. Igaz még csak próbálkoztunk, ismerkedtünk, de a 2 hét alatt biztosan elsajátítja mindenki az alapokat. Köszönjük ezt a szuper lehetőséget!!!

            Tesi óra a jégen