• Úszótanfolyam a Kodály Zoltán Gimnáziumban Galántán

          • Június 17-én megkezdődött tanulóink számára az úszótanfolyam Galántán, a Kodály Zoltán Gimnáziumban. Mivel mi kicsi iskola vagyunk, így az összes tanulónk mindig részt vesz rajta. Ma is nagy örömmel indultak útnak, hogy elsajátítsák majd az úszás alapjait. Naponta a helyi buszjárattal tesszük meg az utat, sétálunk az uszodáig és vissza, közben,ha időnk engedi még játszótérre is bekukkanthatunk. Szuper napon vagyunk túl. Mindenki nagyon ügyes volt!!!

          • WRO 2024 robotika verseny - országos döntő Kassa

          • Iskolánk negyedikes tanulói osztálykiránduláson vettek részt június 10. és 11-én Kassán. A kirándulást úgy időzítettük, hogy a gyerekek kicsit szétnézzenek Kassán és az osztálytársak láthassák a WRO országos robotika verseny helyszínét és kicsit megtapasztalhassák hangulatát, melyen az osztályból 2 csapat vett részt. Úgy, ahogy az idő sem nagyon kedvezett a kirándulásnak, a csapat tagjainak sem fogadott gyakran szót a robot. Nagyon-nagyon ügyesek voltak, szorgalmasan dolgoztak, aminek mi felkészítők nagyon örültünk. A verseny alatt megmutatták hogyan kell csapatban dolgozni és összefogtak, támogatták egymást, mikor erre szükség volt. Ezen a versenyen barátságok kötődtek, sok fantasztikus megoldás született, sok tapasztalatot szereztek. Köszönjük a segítőknek, hogy elkísértek, polgármesteri hivatalnak,hogy igénybe vehettük a kisbuszt és Imi bácsinak, hogy mindenben segítette a csapatot!!! Igaz,hogy az országos versenyen a 9. és10. helyen végeztek a csapatok, de a sok munka meghozza gyümölcsét, amit majd a jövőben is megtapasztalnak.

            Nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rátok - Friderika, Enikő, Sebastian, Máté, Vivi, és a legnagyobb hősünk Levente!!!

            Mert legózni jóooo!!!

          • Ipolyi Arnold Népmesemondó verseny - Országos döntő Gombaszög

          • "A mese az élet legősibb leckéjét tanítja meg nekünk: a szeretet erejét és a bátorság fontosságát.” – Michael Ende

            Büszkék vagyunk tanulónkra - Benedek Mátéra,

            ki az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos fordulóján képviselte kicsi iskolánkat. Máté nagyon szereti a meséket, maga is nagy-nagy szeretettel mesél, amit most is megmutathatott eme versenyen.

            Ezüstsávos minősítést ért el bátorságával és kitartó munkájával a rangos mezőnyben, amihez szívből gratulálunk és további kitartást kívánunk,hogy még sokszor és sokaknak mesélhessen úgy otthon, mint ebben a varázslatos gombaszögi völgyben.

            Nagyon ügyes voltál!!!

          • Gyermeknap a Futura élményközpontban

          • Gyereknapra kiránduláson vehettünk részt Mosonmagyaróváron a Futura élményközpontban,ahol élménydús napot töltöttünk.

            Hálás szívvel köszönjük a Szülői Szövetség és a Község támogatását! Mindenki nagyon jól érezte magát.

          • Taktikai gyakorlat a tűzoltókkal

          • Május 30-án iskolánk tanulói a helyi tűzoltókkal gyakorlatot tartottak és miután mindenki fegyelmezetten hajtotta végre a feladatát, jutalmul egész délelőtt élvezhette a tűzoltókkal a napot az iskola udvarán. Kipróbálhatták a felszerelést, beülhettek az autóba, megismerkedtek az autóban található felszereléssel, ismereteket szereztek a munkájukról. A helyi ovisokkal együtt kipróbálták az akadálypályát, kötelelet húztak, ahol persze a gyerekek győztek. Köszönjük a tűzoltók tartalmas bemutatóját, türelmüket és segítségüket. A polgármester bácsi is megnézte,milyen ügyesek voltak a kicsik és nagyobbak, jutalmat is kaptak érte . A tűzoltó bácsiktól jégkrém volt a jutalom, köszönjük a cukorkát és pattogatott kukoricát Dominiknak a finom cseresznyét Dórikának és Sofinak a finom palacsintát pedig Árminkának. Fantasztikus nap volt!!

          • Duna Menti Tavasz Dunaszerdahely

          • Borúsan indult ugyan a nap, de tanulóink vidáman indultak Dunaszerdahelyre a helyi buszjárattal. Útközben megfigyelhették a közlekedés szabályait, ismerkedtek a falvakkal az út folyamán. A kultúrház előtt várakozva elfogyasztották a tízórait, utána izgatottan várták az előadást. A Duna Menti Tavasz műsorából a csallóközaranyosi a vásárúti és a nagymegyeri iskolák csoportjai előadását látták. Mindenkinek nagyon tetszett, a gyerekek tapssal jutalmazták a szereplőket. Előadás után jutott idő még fagyira is. Tartalmas napunk volt. Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását!!

             

          • WRO 2024 - robotika verseny - elődöntő

          • "Mert legozni jóoo"

            WRO 2024 - elődöntő Besztercebányán

            Iskolánk 2 csapata a LEGO FRIENDS ( Mácsodi Vivien, Cződör Levente, Benedek Máté) és a ROBOTOSOK (Pavlovics Friderika, Szalai Enikő , Gelnicky Sebastian) vettek részt ezen a nem éppen könnyű megmérettetésen az elementary kategóriában, ahol lego robotokat programoztak. 2 helyen volt elődöntő,mert nagyon sok csapat jelentkezett a versenyre. Az elementary kategóriában 20 csapat versenyzett a 2 helyszínen. Csapataink az összesítés után 2. és 9. helyet szerezték meg, így bejutottak az országos döntőbe, mely június 11-én lesz Kassán. Mérhetetlenül büszkék vagyunk rátok gyerekek!!! Nagyon - nagyon ügyesek voltatok!!! Hajráá!!! Köszönjük,hogy igénybe vehettük a kisbuszt, Imi bácsinak pedig, hogy elvitt vele a versenyre!! Minden résztvevő csapatnak gratulálunk !!!

          • 0. Ste@m nap Komárom

          • Tanulóink május 3-án részt vettek Komáromban a

            0. STE@M napon, melyet a Búcsi Alapiskola tanára, Henzel György szervezett. Itt a tanulók és tanítók találkoztak a komáromi Innovációs Központban, ahol egész délelőtt alkottak, építettek,programoztak, ki-ki a saját eszközével éz elképzelése szerint. Projektjeiket végül bemutatták egymásnak. Iskolánkat 3 tanuló képviselte a negyedik osztályból, Vivien, Levente és Máté, akik legoból építettek és programoztak. Egy falunapot varázsoltak , ahol szólt a zene, forgott a színpad, hinták is mozgásba lendültek. Örültünk, hogy részesei lehettünk e napnak, sok új ismerettel gazdagodtunk. Várjuk a folytatást!!. Köszönjük a lehetőséget!!

          • Ipolyi Arnold népmesemondó verseny Zsigárd

          • "A mese a lélek ékszerdobozában őrzi a legnagyobb kincseket, amelyek a bátorság, a szeretet és a remény.” – (George MacDonald)

            Tanulóink, Katona Tamara 1. kategóriában

            Benedek Máté, Mácsodi Vivien, Cződör Levente - 2. kategóriában képviselték iskolánkat Zsigárdon az Ipolyi Arnold Népmesemondó verseny regionális fordulóján. Bizony Nagyon bátrak voltak . Nagyon -nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert szívvel-lélekkel meséltek, próbálták elvarázsolni a közönséget.

            Ez a varázslat be is teljesedett, hiszen gyönyörű eredménnyel büszkélkedhetnek!!

            Lett egy kiemelt arany- Benedek Máté - negyedik osztályos tanuló ( iskolánkat az országos fordulóban Gombaszögön képviselheti júniusban)

            Arany - Katona Tamara - második osztályos tanuló

            Ezüst - Mácsodi Vivien és Cződör Levente - negyedik osztályos tanulók

            Szívből gratulálunk gyerekek!!!! Nagyon ügyesek vagytok!!! Büszkék vagyunk Rátok!!!

            Minden résztvevő versenyzőnek szívből gratulálunk!!!

          • Anyák napja a kultúrházban

          • Május első vasárnapján délután, tanulóink Anyák napi műsorral lepték meg az anyukákat, nagymamákat, dédiket. Nagyon-nagyon ügyesek voltatok gyerekek!! Köszönet a felkészítésért a tanító néniknek!!

            A fotókért nagy köszönet Horváth Zsoltnak!!

            A lányok szoknyáit köszönjük Domján Máténak és a Mátyus néptáncsoportnak!

          • Englishstar verseny

          • "Englishstar" nemzetközi angol versenybe kapcsolódtak be a mai nap folyamán másodikos, harmadikos és negyedikes tanulóink. Biztosan mindenki ügyesen dolgozott.Sok sikert gyerekek!! Köszönjük a tanító néninek a felkészítést!

          • Föld napja

          • Iskolánk tanulóival is bekapcsolódtunk falunk takarításába. Körbejártuk az utcákat és gyűjtöttük a szemetet. Találtunk is bőven sajnos .A tűzoltó szertár előtt virágokat ültettünk, melyet majd a természetismeret és munkára nevelés órák keretén belül fogjuk gondozni. A tanórákon feladatokat oldottunk, rajzoltunk, ragasztottunk, beszélgettünk, hogyan is lehet óvni-védeni e csodálatos bolygót.

          • Robotika workshop - amikor a tanítók is tanulnak

          • Április 12-én iskolánkban egész napos "robotikai workshop-ot" tartott Jámbor Kornél Magyarországról, aki a KJBK Infity oktatója, a WRO robotika versenyek szervezője, sőt 2024-ben a WRO Hungary főbírója is. Láthattuk őt a Lego masters játékban is.

            A résztvevő pedagógusok betekintést nyertek a lego robotikába és ki is próbálhatták az építéstől a programozásig. Mindenki nagyon élvezte a napot, amit köszönünk Kornélnak!! Játszva tanultunk, bízunk benne, hogy az ismereteket hasznosítani tudjuk a tanórákon is!

          • Poznaj slovenskú reč - kerületi forduló Tallós

          • 2024.április 17-én, S. Sofia, negyedikes tanulónk képviselte az iskolát a kerületi versenyen Tallóson, ahol az első helyen végzett. Nagy örömünkre így bejutott az országos döntőbe. Nagyon büszkék vagyunk Rád Sofi!!! Ügyes voltál!!

          • Játékos informatika -KJBK Infinity oktatójával Budapestről

          • Iskolánk negyedikes tanulóinak tegnap a budapesti KJBK Infity oktatója - Koren Balázs egy egésznapos játékos informatika órát tartott, melyet az első percétől az utolsóig nagyon élveztek.

            Iskolánkon működik a lego-robotika játékos oktatása, mellyel a tanulók elsajátítják a programozás alapjait, megtanulnak együttműködni, csapatban dolgozni.

            A gyerekek a programozás mellett tanulták az algoritmikus gondolkodást, problémamegoldást.

            Köszönjük Balázsnak a türelmet, a sok-sok biztatást, az értékes magyarázatot!! Nagyon jól érezte magát mindenki!!

          • Új mászókával gazdagodott udvarunk

          • Nagy köszönettel tartozunk iskolánk Szülői Szövetségének, aki mindig eleget tesz kérésünknek, mindenben támogatja az iskolát, hogy a gyerekek otthon érezzék magukat. Ez a mászóka is segíti a mozgást, koncentrációt, fejleszti a gyermekek figyelmét, megmozgatja az izomzatot. 

          • Húsvétra készülődtünk

          • Már a nyitott napunk is húsvét jegyében telt, a tanórákon is sokat foglalkoztunk vele, rajzoltak, festettek, énekeltek, táncoltak. Az elkészített tojásokat ki is vittük , hogy ott díszítsék a parkban és a tűzoltó szertár előtt a tojásfán kicsi falunkat.

          • Kenguru matematika verseny

          • Március 26-án ismét bekapcsolódtak tanulóink a nemzetközi matematika versenybe. Nagyon ügyesek voltak, sok jó megoldás született.